Zaterdag waren we vertegenwoordigd met 17 zwemmers, goed voor 32 individuele starten. Lotte had vandaag geen wedstrijdnummers en Thomas laat immers in volle voorbereiding op het BJK de nummers van zaterdag en zondag links liggen. Ook vandaag werd er zeer hard gezwommen en werden knappe tijden genoteerd.

Deze keer mochten Melina en Anke vroeg in de ochtend de spits afbijten en dit op de 50m vs. Melina zwom 33.48 waarmee ze haar tijd van groot bad verbeterde met enkele tienden. Ook Anke deed het verdienstelijk en zwom naar 32.40, een tiende boven haar besttijd van groot bad.

Hierna mochten Silke H., Elena en Cato sprinten op de 50m vl. Silke en Elena vochten in dezelfde reeks een mooi duelletje uit waarbij Silke aan het sterkste eind trok en finishte in een knappe 33.72 waarmee ze haar tijd van klein bad benaderde. Ze verbeterde ook ruim haar besttijd van groot bad dat ze eerder dit jaar had gezwommen, met meer dan een seconde, en zwom zo naar zilver bij de 15-jarigen! Ja Silke, de vlinderslag wordt nu toch stilaan je 2de persoonlijke stijl. Elena kwam aan in 34.47, een kleine seconde boven haar tijd van klein bad. In de snelste reeks zwom Cato met iets te korte slagen naar 34.91, iets meer dan anderhalve seconde boven haar besttijd van groot bad, maar het leverde haar wel brons op bij de 16-jarigen!

Iets na 9u was het de beurt aan Tine om aan te treden op de 100m ss. Haar absolute besttijd benaderen zat er deze keer niet in maar met 1:52.29 verbeterde ze haar besttijd van groot bad -gezwommen in Mol enkele weken geleden- met alweer anderhalve seconde. Goed gedaan Tine. Op de 200m ss bij de categorie 15 jaar en ouder was Amaury onze enige deelnemer. Hij zwom na een razendsnelle start minder dan een seconde boven zijn snelste tijd ooit en tikte aan in 2:53.55 wat hem direct ook het goud opleverde bij de 16-jarigen. Proficiat, Amaury!

Nadien was het aan Thibaut om de 200m ws te zwemmen. Een sterke eerste 50m vl moest hij nadien bekopen met een minder rug -en schoolslagonderdeel, om dan nog een sterk vrije slag onderdeel af te werken. Spijtig genoeg had hij bij de middelste onderdelen teveel tijd verloren, zeker op schoolslag, waardoor hij aankwam in 3:18.00, ruim boven zijn absolute besttijd (van klein bad) die hij neergezet had in april van dit jaar.Vervolgens kwamen Fleur en Cato in actie op de 100m ss. Cato finishte op dit voor haar ongewoon nummer in 1:32.97, zo’n anderhalve seconde boven haar besttijd van groot bad. Fleur tikte aan na 1:26.86 waarmee ze net naast het podium viel. Deze tijd was toch bijna een halve seconde sneller dan de tijd dat ze enkele weken geleden in Mol had neergezet. Ook Uwe, Noah, Senne B. en Wout D. mochten aan de bak op de 100m ss. Uwe slaagde er in zijn absolute besttijd te verbeteren met ruim anderhalve seconde en kwam aan in 1:40.38, dankzij een verstandige ingedeelde wedstrijd. Zijn vorige besttijd dateerde pas van enkele weken geleden in Mol, dus zeer sterk gezwommen Uwe! Ook Noah verbeterde zijn tijd van groot bad (ook van in Mol) met maar liefst meer dan 2 seconden en finishte in 1:32.14. Hij bleef hiermee slechts een halve seconde boven zijn tijd van klein bad. Goed gedaan, Noah! Senne B. verkeert in bloedvorm en etaleerde dit met een knappe 1:27.53, een verbetering van zijn absolute besttijd met meer dan een seconde en tevens goed voor zilver bij de 13-jarigen! Knappe prestatie, enkele weken geleden liet hij immers nog een 1:30.87 optekenen in groot bad. Woud D., in de buitenbaan van de snelste reeks en zwemmend naast Senne liet zich niet kennen op een voor hem ongebruikelijk nummer, en slaagde erin om na een leuk duel nipt voor Senne aan te tikken in een mooie 1:27.39. Dit was goed voor een absolute besttijd en een tijdsverbetering van meer dan anderhalve seconde. Sterke schoolslagnummers, heren!

Anke mocht de voormiddag afsluiten op de 200m vs. Met een goed ingedeelde wedstrijd slaagde ze erin om haar absolute besttijd te verbeteren die ze niet zo lang geleden had gezwommen. Ze finishte in 2:31.66 en was daarmee bijna anderhalve seconde sneller dan ooit tevoren! Het doet ook deugd haar steeds meer relaxter aan de start te zien verschijnen. Goed bezig, Anke!

In de namiddag mochten Uwe, Bram, Noah en Wout D. als eerste het water induiken op de 50m vs. Uwe en Bram vochten in dezelfde reeks en naast elkaar een mooi ZCK-duel uit en zwommen elk naar een absolute besttijd. Het was Bram die het haalde in een schitterende 32.79 (een tijdsverbetering van anderhalve seconde). De verbazing op zijn lachend gezicht sprak boekdelen! Uwe tikte aan in 33.42, een tijdsverbetering van bijna een seconde tegenover enkele weken geleden in Mol. Ook Noah zwom een absolute besttijd. Met 32.84 was hij exact 1 honderdste sneller dan zijn vorige besttijd van klein bad en bleef hij voor het eerste onder de 33 seconden in groot bad. Wout D. was gebrand op een razendsnelle 50m vs en loste de verwachtingen helemaal in door voor het eerst onder de 30 seconden grens te duiken. Zijn 29.90 betekende dus ook een nieuwe absolute besttijd. Straf, Wout!

Vervolgens was Cato onze enige deelneemster dan de 50m rg. Met haar 36.46 viel ze net naast het podium en bleef ze een seconde boven haar besttijd van groot bad. Niet veel later was het aan Amaury en Jannes om alles te geven op de 50m vl. Beide heren verbeterden zo maar eventjes in absolute besttijden die ze in mei hadden gezwommen. Amaury finishte in 32.06 en Jannes toonde dat hij helemaal terug is door twee tienden af te pitsen van zijn vorige besttijd en aan te komen in 31.74. Met een iets betere aankomst had er misschien een podiumplaats ingezeten, maar zeer sterk Jannes!Thibaut en Wout M. mochten vervolgens aantreden op de 100m ss. Een absolute besttijd zat er voor Thibaut niet in, maar zijn 1:56.61 betekende wel een nieuwe besttijd in groot bad. Een mooie prestatie aangezien deze dateerde van enkele weken geleden. Niet veel later zorgde Wout M. voor een nieuwe knalprestatie van formaat. In de snelste reeks liet hij maar eventjes iedereen achter zich door aan te tikken in een fenomenale 1:35.41. Een nieuwe absolute besttijd met een tijdsverbetering van meer dan 5 seconden. Deze tijd was goed voor het goud bij de 12-jarigen!

Na het net naast het podium vallen op haar 100m ss had Fleur haar zinnen gezet op de 200m ss. Ze ontbond haar duivels en slaagde er in om na 100m te keren in een split die sneller was dan haar tijd op de 100m wedstrijd (ze keerde in 1:26.48). In de 3de 50m zwom ze nog verder weg van alles en iedereen en tikte uiteindelijk aan in een mooie 2:59.00. Haar glimlach zei alles en ook wij waren super tevreden met deze tijd onder de 3 minuten die stilaan weer evolueert naar haar beste tijden (op het VK deed ze nog 3:01.46). Het leverde haar ook goud op bij de 17-jarigen en ouder! Ook Senne B. had zijn zinnen gezet op de 200m ss. Hij finishte dankzij een mooi ingedeelde wedstrijd in een sterke 3:10.23, wat een nieuwe absolute besttijd is met een tijdsverbetering van bijna 7 seconden. Het leverde brons op bij de 13-jarigen! Blijven gaan, Senne!

Onze jongste meisjes Noor en Tine doken daarna het water in voor de 200m ws. Noor vertrok enthousiast op de vl en kwam op karakter binnen in 3:34.12, zo’n 6,5 seconden onder haar inschrijftijd (groot bad). Zeker gezien het blessureleed en gebrek aan meters “op volledig” is dit een mooie prestatie van haar. Tine had het moeilijk op de 200m ws en bleef met haar 3:44.57 ruim boven haar besttijd die ze in april dit jaar had gezwommen in klein bad. Melina, die haar programma op het Zomercriterium beperkte tot enkele nummers en vandaag nog steeds ziekjes was, mocht hierna aan de slag op de 100m ss. Niet haar favoriete nummer, en met 1:45.65 bleef ze twee seconden boven haar besttijd van groot bad. Gezien de omstandigheden (weinig meters “op volledig” en ziekjes) zeker nog OK!

Uwe, Noah en Senne B. sloten onze dag af op de 200m vs. Eigenlijk waren ze normaal ingeschreven voor de 400m vs maar door een beslissing van de organisatie werd het deelnemersveld op die afstand verrassend beperkt tot slechts 5 reeksen waardoor onder andere onze zwemmers uit de boot vielen. Als backup-wedstrijd konden ze echter aantreden op de 200m vs. Onze heren trokken er zich niet al te veel van aan en knalden elk naar absolute besttijden. Uwe zette opnieuw de toon en zwom met mooie grote krachtige slagen naar 2:50.63, een tijdverbetering van maar liefst 12 seconden. Hoedje af, Uwe! Noah volgde zijn voorbeeld, deelde de wedstrijd goed in, en deed 5 seconden af van zijn tijd. Zijn nieuwe absolute besttijd bedraagt sinds vandaag 2:44.02. Senne B. bleef niet achter en zwom knap -en met reeds 100ss en 200ss in de benen- naar 2:36.40. Een tijdsverbetering van meer dan 2 seconden van zijn tijd dat hij niet zo heel lang geleden in Bastogne zwom in een 25m bad.

Opnieuw tevreden trainers want onze zwemmers laten super mooie dingen zien. Nog 1 dagje knallen!

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< aug 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6