Link naar fotoboek

Zondag 7 april

Eerste stagedag zit erop, net als de zon alleen maar stralende gezichten vandaag! Iedereen heeft de techniek training van twee uur overleeft en daarna genoten van een lekker bord spaghetti. Ondertussen ligt iedereen al mooi in dromenland en maken de trainers hun klaar voor alweer een topdag morgen! 

Quote van de dag: “We zijn al een rat kwijt!” (Ines)

Wist-je-datjes: 

Wist je dat iedereen om 20u30 spontaan stil in zijn bed lag!

Wist je dat de speurneus van Febe reeds de Doritos heeft ontdekt! 

Wist je dat de spaghettisaus van zoet tot heel pikant werd gesmaakt! 

Wist je dat onze zwemmers zonder morren kunnen afruimen als er een ijsje op hun wacht! 

Wist je dat Finn eigenlijk een weerwolf is!  

Wist je dat we morgen om 7u15 aan de ontbijttafel worden verwacht! 

Maandag 8 april

Dag twee is ook al weer voorbij gevlogen! En wat hebben ze goed gezwommen vandaag (maar liefst 4u)! Tussendoor heeft iedereen zijn beste balsport moves kunnen laten zien. Het driegangen menu ging moeiteloos naar binnen. En in de avond hebben ze zo goed als het hele buffet leeg gegeten. Nadien zijn we helemaal tot rust gekomen tijdens de high school musicalfilm.

Wist-je-datjes:

Wist je dat Febe, Silke en Suzanne al om kwart na zes aanwezig waren in het zwembad voor een ochtendtraining, maar pas om half zeven in het bad konden duiken omdat ze de lichtknop niet vonden.

Wist je dat ze er allemaal overtuigd van waren dat ze niet moe gingen zijn, maar tijdens de platte rust toch allemaal aan het slapen waren.

Wist je dat er weer spaghetti op het menu stond en dit nog harder in de smaak viel dan gisteren.

Wist je dat de zwemmers zelfs als ontbijt snoep konden eten (maar dit natuurlijk niet mocht van ons).

Wist je dat we vandaag hebben bewezen dat zwemmers wel goed zijn in balsporten.

Wist je dat Riyaan ons heeft voorzien van extra ondertiteling tijdens de film.

Dinsdag 9 april

Opgestaan met “Guten morgen sonnenschein” door de boxen van Xander. Al gaven sommige de voorkeur aan “Wakker worden” van Samson en Gert. Morgen zal het iets met meer techno beat worden.. 😉

Na een stevig ontbijt stond vandaag 7 kamp op het programma. Levendige stratego in de bossen van Ubach Palenberg was een voltreffer. (Mooimakers mag hier ook wel eens langskomen😕). Al liepen de discussies hoog op als de selectiegroep stratego verlaten had voor een ochtendtraining.

Niemand die deze keer het nut van een platte rust in vraag stelde. Na afloop van de zwemtraining mocht iedereen zich wagen aan een sprong van de hoogste springplank. Vervolgens met zijn allen “potteke stamp” of was het “kiekeboe”? 

Ze hadden duidelijk nog veel energie over want ze vlogen op het buffet. Ach ja, gebakken patatjes met appelmoes dat is dan ook moeilijk te weerstaan.

Afsluitend nog een tornooi Kubb, dokter knoop en tik tak boem.. bedtijd!

Wist-je-datjes:

Wist je dat Xander toch nog kan duiken!

Wist je dat de sleutel misschien toch niet zo goed tegen water kan!

Wist je dat een atletieker een gewichtheffer kan verslaan!

Wist je dat er 4 regenbogen in 1 kunnen zitten!

Wist je dat de eiersoep lekkerder was dan we dachten!

Wist je dat Riyaan beter kan zien zonder bril!

Wist je dat de ratten het Kubb-spel kunnen saboteren!

Woensdag 10 april

Na een stevig ontbijt startte we de dag met wat ochtendgymnastiek aka Febe Loncke. Nadien stond er nog een estafette op de planning wat als ideale spieropwarmer was voor de zwemmers. Vervolgens de langverwachte droogopwarming buiten onder de ochtendzon. Afsluitend een korte stretching die iedereen heel gewillig meedeed. Vooral van de hamstring zijn ze fan geworden, nu ze die spier hebben ontdekt op de startblok. De ideale voorbereiding voor hun techniektraining. Wat hebben onze zwemmers fantastisch getraind!

De broccoli, patatjes en saus met kip gingen vlot naar binnen om 12u.

In de namiddag stond er de klassieker ‘1-tegen-alle’ op de planning waarbij ze met vlag en wimpel alle opdrachten tot een goed eind hebben gebracht.

We hoeven jullie niet te vertellen dat de frietjes en frikandel moeiteloos naar binnen gingen na de zwemtraining.

Afsluitend nog een yogasessie voor het slapen gaan. Hun batterijen opladen voor alweer een toffe sportdag morgen, morgen thema watersporten 😉

Wist-je-datjes:

Wist je dat Febe de mama van Riyaan is volgens Ines!

Wist je dat Milla 11x van dezelfde lepel kan likken!

Wist je dat een piramide maken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn!

Wist je dat de curryworst hier niet hetzelfde is als thuis!

Donderdag 11 april

We begonnen de dag met wat breinbrekers van Suzanne. Hierna stond er voor iedereen een stevige techniektraining op het programma, zo konden de laatste puntjes op de i worden gezet. 

Na het zwemmen stond er aspergesoep op het menu die niet erg in de smaak viel, maar voor de pasta met goulash waren ze wel te vinden. Het ijsje ging zoals gewoonlijk ook weer vlot naar binnen. 

In de namiddag stond er alweer een nieuwe training op de planning, ditmaal in het teken van het thema watersporten. Onze zwemmers hebben deelgenomen aan verschillende estafettes, uitdagende sprongvormen (al hebben we geen talent voor schoonspringen) en waterpolo. De watersporten vielen evengoed in de smaak als de pizza achteraf.

Helaas was het dan al tijd om de zakken klaar te maken voor ons vertrek morgenmiddag. Nadien trok iedereen zijn mooiste outfit aan (we hebben wel wat creatieve zwemmers of waren het de ouders 😊) voor de laatste avond feestelijk in te zetten. Onze toekomstige olympiërs kregen alvast hun eerste olympische medaille voor hun prachtige prestaties afgelopen week. 

We hopen dat de zwemmers even hard genoten hebben van de week dan de trainers.

Morgen staat er hun nog een leuke, laatste training te wachten. En om 11 uur is er het blij weerzien met de taxi ouders, de andere zullen nog even moeten wachten tot we op het marktplein aangekomen zijn, verwachte aankomsttijd: 13u. 

Tot morgen!

Wist-je-datjes: 

Wist je dat Lily goed was in het oplossen van droedels! 

Wist je dat we de zwemmers nieuwe woordenschat hebben geleerd zoals veestapel en inboorling! 

Wist je dat Lynn goed kan boomtekenen! 

Wist je dat Laura haar glitterkleed de hele ruimte deed schitteren! 

Wist je dat Milla, Sinne, Ines en Lizanne een eigen kledinglijn kunnen beginnen! Knap gedaan!

Wist je dat Sinne ons op lekkere snoepjes heeft getrakteerd voor haar tiende verjaardag! Dankjewel 🥳

Vrijdag 12 april

Op de laatste dag waren we iets vroeger uit de veren. Iets rustigere muziek door de box om 6u45, laatste zaken in de valies steken en direct naar het ontbijt met de zwemzak.

Na een stevig week met volle focus op de techniekpunten, stond er nog een speeltraining in de vorm van een ganzenbord op het programma. De oudsten focusten zich nog op de laatste details voor de wedstrijd op zondag terwijl de jongsten over het ganzenbord heen vlogen.


Na de training nog een laatste koekje en een allerlaatste keer “ZCK’ke boe” (onze eigen variatie van ‘Kiekeboe’ en ‘Potteke stamp’) voor we terug vertrokken richting Kapelle-op-den-Bos.

Met enige file is toch iedereen heelhuids terug thuis geraakt en zijn de trainers met veel trotsheid (maar toch ook enige vermoeidheid) aan het terugkijken op een mooie Paasstage.

Hopelijk tot volgend jaar!