Met 18 zwemmers, 28 individuele starten en ook 1 estafette was ZCK direct goed vertegenwoordigd op de eerste dag van het Zomercriterium te Genk. Enkel Noor moest vrijdag niet in het water duiken, alle andere ZCK’ers mochten direct al vol aan de bak na de vermoeiende terugreis van donderdag. Niet ideaal, maar onze zwemmers hebben allemaal het beste van zichzelf gegeven, met zelfs enkele toch wel heel straffe prestaties!

Iets na halfnegen mochten Silke H., Elena en Cato direct beginnen sprinten op de 50m vs. Knaltijden werden hier nog niet genoteerd, maar Silke wist toch 1 honderdste van haar tijd van groot bad van eerder dit jaar af te knabbelen, en finishte in 32.23. Elena en Cato bleven zo’n 1,5 seconde boven hun besttijden van groot bad. Cato veroverde met haar tijd van 31.49 wel het goud bij de 16-jarigen. Goed gedaan, Cato!

Vervolgens dook Thomas het water in voor zijn 400m vs. Met zijn tijd van 5:12.79 verbeterde hij ruim zijn absolute besttijd en veroverde hij het brons bij de 13-jarigen! Met een sneller ingezette eindsprint had er misschien zelfs nog meer ingezeten. Toch een zeer knappe prestatie van Thomas, wetende dat hij nog een klein weekje taper in het vooruitzicht heeft. Hierna was het de beurt aan Bram op de 400m vs, maar hij bleef ruim boven zijn persoonlijk record, en kwam he-le-maal leeg gezwommen aan in 5:37.19.

Zijn zusje Tine mocht vervolgens aantreden op de 100m vl en verpulverde haar absolute besttijd, en finishte in een mooie 1:51.81. Mooi gezwommen, Tine! Hierna was het de beurt aan Lotte op de 200m rg. Pijnvrij en op karakter finishte ze in 3:02.76, na een verstandig ingedeelde wedstrijd. Nadien trachtte Elena haar richttijd van 2:25:00 te zwemmen op de 200m vs. Met 2:26.72 lukte haar dat net niet, maar was ze toch bijna even snel als enkele maanden geleden in een 25m bad.

Wout M. trad nadien aan op de 400m vs. In de binnenbaan van de snelste reeks opende hij veel te enthousiast in 1:14.81 om nadien terug te vallen. Zijn eindtijd van 5:57.23 was een 5-tal seconden boven zijn besttijd van groot bad (gezwommen op het VJK dit jaar). Met een verstandigere ingedeelde race zat een besttijd in groot bad er echter zeker in, en hieruit zal hij zeker (moeten) leren voor de toekomst. Goed indelen is o-zo belangrijk!

Vervolgens mochten Anke en Jannes het beste van hunzelf geven op hun 100m vl. Met 1:20.35 -na een iets te enthousiaste eerste 50m- verbeterde Anke haar recent gezwommen besttijd van groot bad met ruim een seconde. Hiermee veroverde ze ook het zilver bij de 14-jarigen, sterk Anke! Jannes zwom na een seizoenshelft vol blessureleed naar een verdienstelijke 1:13.92, en toonde hiermee dat hij weer aardig in de buurt begint te komen van zijn besttijden van de 100m nummers. Goed gedaan, Jannes!

De voormiddag werd afgesloten met knaller van formaat want ZCK veroverde immers goud op 4x100m ws bij de 13- en 14-jarigen! Het team met Melina, Senne B., Anke en Wout (in die volgorde) stormde naar een snelle 5:11.02. Startzwemster Melina slaagde erin om haar besttijd van groot bad (gezwommen op het VJK dit jaar) te verbeteren met bijna een seconde (1:22.87). Senne B. (1:26:00), Anke (1:17.70) en Wout D. (1:04.45) verpulverden elk zelfs met meerdere seconden hun absolute besttijden. Wat-een-prestatie: proficiat!

In de namiddag mochten Jannes en Amaury de spits afbijten op de 50m vs. Jannes knabbelde een tiende af van zijn absolute besttijd en kwam aan in 29.64. Amaury kon zijn absolute besttijd niet benaderen, maar finishte in een verdienstelijke 28:49, zo’n 2 tienden boven zijn besttijd van groot bad gezwommen op het VK dit jaar.

Thibaut evenaarde nadien op de 100m vl zijn absolute besttijd, maar werd jammer genoeg uitgesloten wegens de armen niet voldoende boven het water. Wout M. was gebrand op een topprestatie op zijn 100m vl na zijn mindere 400m vs. Na een alweer verschroeiende start liet hij deze keer wel heel het deelnemersveld (ruim) achter zich en zwom met een razendsnelle 1:19.43 naar het goud bij de 12-jarigen. Een verbetering maar liefst bijna 11 seconden van zijn absolute besttijd, gezwommen eerder dit jaar op het VJK. Schitterend gedaan, Wout!

Hierna traden Silke H. en Fleur aan op de 200m ws. Met 2:52.52 verbeterde Silke haar absolute besttijd met ruim 2 seconden dankzij een ijzersterk vlinder -en rugonderdeel. Fleur bleef met haar 2:49.74 een 3 tal seconden boven haar besttijd van groot bad, maar kwam met een goed gevoel het uit het water na een sterke tweede wedstrijdhelft.

Senne B. koos tot ieders verbazing om 200m rg te zwemmen maar deed dat met verve. Hij finishte in 2:53.05 na een knap ingedeelde wedstrijd. Dit betekende meteen ook een verbetering van zijn absolute besttijd met maar liefst meer dan 12 seconden! Zijn broer Jannes dook nadien het water in voor de 200m vs. Met 2:22.19 bleef hij 2 seconden boven zijn besttijd van groot bad, maar toonde hij dat hij ook op de iets langere nummers opnieuw groeit richting zijn beste tijden. Hierna was het de beurt aan Tine om aan te treden op de 400m vs, en met haar tijd van 6:38.03 verbeterde ze haar absolute besttijd met bijna 2 seconden. Goed gezwommen, Tine!

Afsluiten deden we met Uwe, Wout D., Bram, Noah, Thomas, Fleur, Silke H. en Cato die allen de 100m vl zwommen. Uwe zette de toon met zijn 1:30.62, een verbetering van zijn absolute besttijd met maar liefst meer dan 9 seconden. Wout D. zwom meer dan 4 seconden rapper dan ooit tevoren en tikte aan in 1:20.51. Bram wiste zijn mindere 400m vs uit met een weergaloze 1:19.37: bijna 7 seconden sneller dan zijn vorige absolute besttijd. Zeer knap, zeker als je weet dat die dateerde van enkele weken geleden te Mol. Noah ging iets te voortvarend van start bij zijn 100m vl en bekocht dit met een hele moeilijke laatste 20m. Een absolute besttijd zat er niet in, maar met zijn 1:27.28 bleef hij toch nog meer dan 1 seconde onder zijn besttijd van groot bad die hij gezwommen had enkele weken geleden te Mol. Thomas deelde zijn 100m vl wel goed in en finishte in 1:14.21. Dat betekende meteen ook zilver bij de 13-jarigen en dit was voor hem ook een verbetering met anderhalve seconde van zijn vorige absolute besttijd. Knap gezwommen, Thomas! Ook Silke H. en Fleur deden het uitstekend op hun 100m vl. Silke vloog snel weg van de andere zwemsters van haar reeks, en tikte aan in een mooie 1:17.82, een absolute besttijd en een tijdsverbetering van meer dan 4 seconden. Ook haar vorige absolute besttijd dateerde van enkele weken te Mol wat de prestatie nog eens zo straf maakt! Ook Fleur zwom nooit rapper op een 100m vl dan vandaag: 1:28.09 en een tijdsverbetering van zo’n anderhalve seconde. Knap, Fleur! Cato mocht de dag afsluiten voor ZCK en vocht voor wat ze waard was. Ze opende sterk op de eerste 50m van haar wedstrijd maar kon het strakke tempo nadien moeilijk vasthouden. Ze tikte aan in 1:18.96 en viel hiermee juist naast het podium bij de 16-jarigen.

De ZCK-trainers kunnen globaal gezien terugblikken op een mooie openingsdag, waarin vooral ‘s namiddags enkele straffe uitschieters werden genoteerd. Op naar zaterdag, en meer van dat! Go go go ZCK !

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< aug 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6