Met maar liefst 38 individuele starten en 1 estafette was ZCK vandaag rijkelijk vertegenwoordigd op dag 3. Slechts een handvol clubs waren meer vertegenwoordigd. Ook vandaag zal onze aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan…want er werd immers weer met regelmaat snoeihard gezwommen, met vele knappe resultaten als gevolg!

Iets na halfnegen mochten Cato en Fleur de spits afbijten op de 50m ss, en dit in snelste reeks. Cato kwam aan in 42.14. Haar besttijd van groot bad van begin 2019 bleef hiermee buiten schot maar de vergelijking kan onmogelijk gemaakt worden, hoewel ze de in eerste 20m aan de leiding kon zwemmen maar nadien terugviel. Fleur zwom een constantere wedstrijd en dook onder de 40 seconden, met een tijd van 39.88. In 2019 zwom ze nooit sneller dan nu. Het leverde haar tevens zilver op bij de 17-jarigen en ouder. Proficiat, Fleur!

Direct na hun wedstrijd dook Uwe het bad in voor zijn 100m vs. Met 1:18.61 zette hij een nieuwe absolute besttijd neer. Enkele weken geleden in Mol was hij nog goed voor 1:22.05 op deze afstand, wat aantoont hoe straf deze prestatie mag genoemd worden. Ook Senne B. en Bram traden aan op die 100m vs en deden dat met verve. Eerst verbrak Senne zijn persoonlijke besttijd en finishte in 1:12.35, meer dan een seconde sneller dan ooit tevoren. Niet veel later evenaarde Bram ongeveer zijn tot dan onbereikbare 1:11.49, en tikte aan na 1:11.97. Geen besttijd, maar verstandig ingedeeld en voor het eerst sinds lang onder de 1:13.00, en dit in een 50m bad. Goed gedaan, Bram! Enkele reeksen later was het de beurt aan Wout D. Hij was mede door knappe trainingstijden gebrand op een knalprestatie en loste de verwachtingen helemaal in door maar liefst 1:04.90 te zwemmen, een nieuwe absolute besttijd en een tijdsverbetering van maar liefst 2,5 seconden. Enkele maanden geleden zwom hij nog 1:07.22 in klein bad. Straf Wout! Ook onze jongste meisjes Tine en Noor namen deel aan de 100m vs. Tine verpulverde haar vorige besttijd met meer dan 2,5 seconden. Haar nieuwe absolute besttijd bedraagt nu 1:25.41. Noor ging er als een speer vandoor in de eerste 50m om te finishen in 1:21.48, een nieuwe absolute besttijd, ondanks de weinige meters “op volledig” omwille van aanhoudend blessureleed. Knap gedaan, Noor!

Onder het motto en trainersadvies “Doe-maar-eens-zot” koos Amaury als bijkomend nummer om aan te treden op de 100m rg. Na zo’n 102m effectief zwemmen finishte hij toch in een knappe eindtijd van 1:15.98, een nieuwe besttijd in groot bad en slechts 1 seconde boven zijn beste tijd ooit. Voor Anke stond er in de voormiddag de 200m ws op het programma. Ze opende enthousiast in 1:20.02 na een sterk vlinder -en rugonderdeel, kende een terugval in de schoolslag, maar zette nadien terug orde op zaken met een goede eindsprint bij de vs. Met 2:53.74 bleef ze wel een kleine seconde boven haar besttijd van groot bad.Nadien stond de 100m vs op het programma voor Silke H., Fleur en Elena. Silke ging heel snel van start en tikte aan in 1:09.95 en verbrak zo voor het eerst de 1:10.00 grens en dit in groot bad. Ze knabbelde zo toch alweer een tiende af van haar persoonlijk record. Vervolgens zwom Fleur naar 1:09.46. Nooit zwom ze sneller in groot bad dan vandaag en kwam ze aardig in de buurt van haar absolute besttijd. Knap gezwommen Fleur! De mooie prestaties van onze dames inspireerde ook Elena tot een sterke 100vs. Met haar 1:06.97 was iedereen meer dan tevreden.

Wout M. en Thibaut traden nadien aan op de 100m rg. Wout ging er zoals gebruikelijk als een speer vandoor en finishte in 1:28.49. Dit is alweer een nieuwe absolute besttijd met een tijdsverbetering van anderhalve seconde. Thibaut -ingedeeld in de snelste reeks- zwom naar een verdienstelijke 1:26.65 waarmee hij zijn besttijd van groot bad verbeterde met bijna 2 seconden (geleden van in Mol enkele weken geleden). Opmerkelijk genoeg slaagde hij er in om zijn 2de 50m sneller te zwemmen dan zijn 1ste50m. Iets sneller durven opgaan en wie weet wat zit er dan nog in, Thibaut? Jannes zwom vervolgens zijn rugslagnummer, de 200m rg. Vlotjes en technisch verzorgd zwom hij naar een nieuwe absolute besttijd met 2:41.57, en bleef zo maar liefst 2,5 seconden onder zijn (vorige) besttijd. Mooi Jannes!

Vervolgens mochten Anke, Melina en Lotte zich opmaken voor hun 100m rg. Anke deelde haar race perfect in en finishte in 1:21.87, minder dan een seconde boven haar beste tijd van in mei dit jaar, en een tijdsverbetering van 3,5 seconden van haar besttijd in groot bad. Elke zwemmer weet hoe moeilijk het is om een recente tijd op rg van klein bad te benaderen in een groot bad. Stevige prestatie dus Anke! Melina -nog steeds niet 100% genezen- zwom op karakter naar een 1:24.88 -iets langzamer dan in de aflossing- en bleef zo 1 seconde boven haar tijd van groot bad. Lotte zwom een zeer mooie 100m rg. Na een perfecte start en een verstandig ingedeelde wedstrijd zwom ze 1:23.41. In Mol zwom ze op 50m rg nog 41.33, wat toont dat ze steeds meer en meer progressie maakt!De voormiddag sloten we af met een schitterende 4x100m vs estafette bij de 13 -en 14-jarigen. Veel recuperatietijd kregen Anke en Melina niet na hun 100m rg, meteen nadien werden ze immers al in de oproepkamer verwacht. Een medaille zat er (nipt) niet in, maar Anke, Senne B., Melina en Wout D.-in deze volgorde- zwommen een sterke 4:39.04. Anke zwom als startzwemster een knaltijd van 1:08.27 (voor het eerst ooit onder de 1:10:00 en dus een absolute besttijd), Senne B. zwom een tijd van 1:10.86, Melina perste er nog compleet leeg een 1:16.18 uit en Wout zwom een fenomenale 1:03.73. Drie tienden van de 3de plaats, maar schitterend gedaan jongens en meisjes!

De namiddag mocht Amaury openen op de 50m ss. Hij zwom met een sterke 35.73 een nieuwe besttijd in groot bad, goed voor een tijdsverbetering van een halve seconde. Deze goede prestatie werd beloond met zilver bij de 16-jarigen! Gefeliciteerd Amaury!

Hierna doken Melina, Anke en Lotte het water in voor hun 100m vs. Melina had nog wat last en kwam niet verder dan 1:17.15 waarmee ze niet geheel onlogisch ruim boven haar beste tijd bleef. Haar doorzettingsvermogen en zwemmen puur op karakter is wat ons wel zeker zal bijblijven! Op haar individueel nummer was Anke goed voor 1:09.42 na een knap ingedeelde wedstrijd zonder enig verval. Iets trager als in de aflossing, maar opnieuw onder die 1:10.00. Knap, Anke! Lotte zwom zonder pijn naar 1:13.08 waarmee ze prompt meer dan 3 seconden sneller was dan in Mol enkele weken geleden. Zowel zijzelf als de trainers waren daar zeer tevreden mee, goed op weg Lotte! Ook Thibaut zwom vandaag zijn 100m vs. Hij benaderde zijn besttijd van klein bad en finishte in 1:14.91. Zijn tijd was wel goed voor een nieuwe besttijd in groot bad, met een tijdsverbetering van 4,5 seconden. Sterk!Vervolgens zwommen Uwe, Noah, Bram, Senne B. en Wout D. de 200m ws. Ook hier werden straffe prestaties genoteerd. Uwe zwom met 3:09.20 een nieuwe absolute besttijd, maar liefst 5 seconden sneller dan recent in mei, toen in klein bad. Noah opende razendsnel op de vlinderslag en finishte in 2:57.57, ook goed voor een nieuwe absolute besttijd. Bram kwam niet in de buurt van zijn besttijd, maar slaagde er toch weer in om zijn besttijd van groot bad te verbeteren met bijna 2 seconden. Zijn nieuwe besttijd in groot bad bedraagt nu 3:05.53. Senne B. -ingedeeld in dezelfde reeks als Bram- zette een nieuwe absolute besttijd neer met 2:56.67, goed voor een tijdsverbetering van meer dan 3 seconden tegenover eerder dit jaar. Wout D. ontbond voor de zoveelste keer zijn duivels en tikte aan in 2:42.19, ook een nieuwe absolute besttijd en maar liefst 4,5 seconden sneller dan voorheen. Schitterend gedaan jongens!

Hierna was het de beurt aan Jannes en Amaury voor hun 100m vs. Jannes zette een nieuwe besttijd neer in groot bad en finishte in 1:03.71 en bleef zo minder dan 1 seconde boven zijn tijd van klein bad. Dat belooft voor dinsdag, Jannes! Amaury kwam moeilijk in zijn ritme en tikte aan in 1:03.08, iets minder dan 2 seconden boven zijn snelle tijd van op het VK eerder dit jaar. Noor en Tine kwamen vervolgens uit op de 100m rg en dit in dezelfde reeks. Tot een rechtstreeks ZCK duelletje kwam het echter niet. Noor zwom sterk naar 1:39.72, een nieuwe absolute besttijd, terwijl Tine een gevecht aanging met het Genkse water en bleef steken op 1:54.66, ruim boven haar beste tijd.Silke H. mocht niet deelnemen aan de 100m rg en verkoos bijgevolg mee te doen aan de 200m rg. Ook Elena nam deel aan deze 200m rg in volle voorbereiding op haar BK. Silke zwom in haar reeks autoritair weg van het hele deelnemersveld en verbaasde iedereen -inclusief haarzelf- door te finishen in een weergaloze 2:42.79, meer dan 10 seconden sneller dan haar vorige persoonlijke record, en dus goed voor een nieuwe absolute besttijd. Het leverde haar ook goud op bij de 15-jarigen! Schitterend gedaan Silke!

Elena trad aan in snelste reeks en zwom een sterke wedstrijd. Met haar 2:40.58 veroverde ze zilver bij de 17-jarigen en ouder. Knap Elena!Het Zomercriterium van ZCK werd afgesloten door Bram, Noah en Wout D. op de 100m rg. Bram voegde een nieuwe besttijd toe aan ons lange lijstje “nieuwe besttijden in groot bad” en zwom 1:24.53, slechts 1 tiende boven zijn tijd van klein bad. Sterk Bram! Noah verbrak zijn persoonlijk record en zwom in de buitenbaan een mooie 1:23.72. Wout D. streed in de snelste reeks volop mee voor het podium maar moest nipt de duimen leggen met 1:15.38. Dit betekende echter wel een nieuwe besttijd in groot bad. Goed gezwommen Wout!Het was een mooie driedaagse.

We hebben veel blije gezichten en mooie prestaties gezien, maar vooral ook veel zwemvreugde en goesting om er vol tegenaan te gaan.

Proficiat ZCK!

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< aug 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6