Verslag reporter ter plaatse

Vandaag had de Bulgaarse weerman ons regen en onweer voorspeld, of toch gedurende een deel van de dag. Maar gelukkig bleek hij zich net als gisteren vergist te hebben. Of de Bulgaarse icoontjes met wolkjes en bliksemschichten hebben hier een andere betekeneis, dat kan ook… In elk geval: het was weer een zonnige dag, met af en toe eens een wolkje maar met temperaturen die nog altijd meer dan een beetje zweet veroorzaken.

Na het ontbijt, waar iedereen op tijd verscheen, mocht iedereen kiezen: ofwel meedoen met een groepsspel, ofwel zelf het uurtje invullen. De meerderheid koos voor het eerste. Zij moesten in 3 groepen in aflossingsvorm geblinddoekt verschillende parcours afleggen. De anderen kozen ervoor om wat te zonnen, een gezelschapsspel te spelen of op de kamer per 2 wat te gaan babbelen(?). Deuren open uiteraard…Om 10u30 was het droogopwarming en op 2 zwemmers na was iedereen mooi op tijd.

Droogopwarming gebeurde in 2 groepen. De BJK- en BK-ers kregen een intensieve droogopwarming onder leiding van tiran Jelena. De Zomercriteriumers mochten het rustiger aan doen en hadden vooral reactie-oefeningen. Al bleek er tijdens sommige nog wat bijschaafwerk.De daaropvolgende zwemtraining was gedoemd om in het water te vallen door de dreigende wolken, maar een kwartiertje later was het helemaal uitgeklaard. Oef. De zwemmers konden hun training afwerken. ’s Middags stond er rijst, ribbetjes-achtige-dingen die lekker waren, nog een minder-lekker-vleesje, kip en uiteraard groenten en als dessert een (plat) hoorntje met pudding.

Na de platte rust stond er een sessie lenigheid op het programma, gevolgd door een quiz georganiseerd door quizmaster Elena Crabbé. De breinen werkten op volle toeren en de flaters vlogen in het rond, al werden er wel veel punten gescoord. Daarna als vijfuurtje eens iets anders: nee, toch niet… bananen en koekjes. Maar ze blijven vlot binnengaan. Daarna had iedereen nog een uur tot het avondeten: sommigen doken het zwembad in (nee, niet om te trainen, maar om salto’s handstand en dergelijke acrobatentoeren te doen), anderen gingen even voetballen op het veldje, sommigen besloten hun spieren wat plezier te doen door te foam-rollen (knap, jongens!) of door een massage, en nog anderen besloten de training van de Israëlische club te analyseren, of waren het toch de zwemmers zelf.’s avonds aten we spaghetti met tomatensaus, kip, worstjes (zelfs 2 per persoon), rundsvlees en uiteraard rauwe groentjes.

Nog een uurtje vrij om wat te chillen, voetballen, spelletje te spelen of wat dan ook, en dan iedereen stilletjes aan naar bed. Morgen onze laatste dag met de ganse groep samen…

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< aug 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6