Rood/geel gekleurd verslag van reporter ter plaatse

Vanochtend mochten de Zomercriteriumers voor het laatst de Kranevo-ochtendroutine doorlopen, want morgen moeten zij wat vroeger opstaan om te gaan ontbijten. Na het traditionele ontbijt volgde een trainersmededeling die als een bom insloeg. In elk “Wedden dat” groepje was een mol aanwezig! De verdachtmakingen vlogen in het rond: iedereen had wel iets opgemerkt en had wel een mening over wie het wel of niet kon zijn. Afspraken/dreigementen werden gemaakt: “als jij het bent, spring je met je kleren aan in het zwembad”, “als jij het bent, dan loop je in je blootje rond het domein”,…

Na een halfuurtje vrije tijd (en vooral veel gediscussieer) was het tijd voor de droogopwarming. Opnieuw in 2 groepen: iets rustiger met wat reactiesnelheidsoefeningen voor ZCR, BJK/BK iets intensiever met focus op schouderstabiliteit en kracht. Voor de ZCR-ers was het dan hun laatste duik in het trainingsbad, en tevens hun laatste training voor hun kampioenschap, en na een klein uurtje waren zij klaar. Zo konden ze nog eens gaan douchen (met controle door Griet de badmeesteres: geen zeepgeur in het haar = er terug in!) en hun koffers beginnen inladen. De BJK-ers en BK-ers mochten iets langer genieten van het trainingswater, in temperaturen die toch wel iets frisser waren dan de voorbije dagen. Maar we mochten wel blij zijn dat het droog bleef.

Bij het middageten een aangename verrassing. De zwemmers voorspellen al dagen dat “er nu wel eens pizza zal zijn” (boven het buffet hangt een bord “pasta en pizza” maar elke dag is het pasta…), en vandaag hadden ze gelijk! Iedereen mocht eerst 1 , en later een tweede stukje gaan halen. Verder was er ook nog varkensgebraad en rundsvlees, soms even pasta, en uiteraard de dagelijkse rijst, rauwkost, toast en dessertjes.

Allemaal weer wat gaan uitrusten op de kamers (vooral de trainsters: zie foto van mijn bed…) en na de platte rust was het de apotheose van het spel. 4 van de 5 mollen werden ontmaskerd: Sean, Ella, Senne B. en Fleur. De enige die niet ontmaskerd werd was Senne DB. Hij werd dan ook gehuldigd als “ZCK Mol 2019”. De winnende ploeg waren “de Flexers”: Rob, Anke, Lotte, Noah, Naomi en Noor. De mol in deze groep was Sean. Proficiat allemaal!

Daarna mochten de Zomercriteriumers hun koffers verder maken, en dan hadden ze tijd om nog even over de Meir van Kranevo te wandelen en souvenirs te kopen. Tegelijkertijd konden de BJK- en BK-ers zich opmaken voor hun 2e training. Deze keer was het ook voor de trainers een natte bedoening want het regende een beetje. Geen optimale omstandigheden voor de broken van de BJK-ers, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het geschreeuw van de trainers. Sommigen gingen er zelfs zo hard in op dat hun kledij nat werd op plaatsen waar de regen normaal niet geraakt. Enkele Israeliërs waren onder indruk van sommige zwemmers. Ze kwamen zelfs tijden en geboortejaar kwamen vragen. Handtekeningsessie was nog net niet nodig.

Daarna tijd voor het laatste avondmaal van onze ZCR-ers: rijst, spirelli bolognaise, broccoli, kippenvleugeltjes, lasagne van aardappel en gehakt maar zonder de lasagne (ook wel moussaka zonder aubergine, afhankelijk van de recensent) en vis die leek op en courgette. En ook alles wat ze al zo goed kennen na 10 dagen.

Na het avondeten was het al snel tijd om weer onze bedjes op te zoeken (voor sommigen is het echt moeilijk hun eigen bed te vinden en zij komen steeds terecht in een fout bed…). Maar rust is nu éénmaal belangrijk, en zeker met de terugreis morgen en de wedstrijd vrijdag voor de boeg.

Tine, Noor, Thibaut, Wout M., Melina, Thomas, Uwe, Senne B., Noah, Bram, Anke, Lotte, Wout D., Silke H, .Jannes, Cato, Amaury & Fleur: de achterblijvers gaan jullie missen. Wij wensen jullie een goede terugreis en massa’s succes op het Zomercriterium! Doe morgen geen domme dingen: doe geen vermoeiende activiteiten, kruip op tijd in jullie bedje en eet verstandig!

Go #TeamZCK!

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< aug 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6