Verslag correspondent ter plaatse

Toen we vanochtend opstonden en na het traditionele ochtendritueel buiten kwamen was het beduidend frisser dan de vorige ochtenden. Sommigen haalden dan ook hun trui boven. Vandaag weer enkelen met wat buikkrampen waarbij vandaag Noah het grootste slachtoffer was. Hij heeft wijselijk het ontbijt overgeslagen (we hebben hem een toastje meegebracht), en ook de andere die nog wat last hadden van de spijsvertering hebben we aangeraden om de eieren, spek, en gewonnen brood (wat de anderen vandaag wel mochten) te laten passeren.

Na het ontbijt (waar vandaag trouwens ook pistolets waren) een eerste activiteit die ze allemaal heel graag hadden: hun kamers opruimen! Zodra we in elke kamer terug aan het venster geraakten zonder onze benen te breken, kregen ze nog vrije tijd tot de droogopwarming. Deze keer een uitgebreide versie van 30’, terwijl een deel van de groep nog wat drama moest proberen uitpraten.

De daaropvolgende zwemtraining was kwalitatief een heel stuk beter, al waren nog niet alle plooien platgestreken. Intussen zorgde de Bulgaarse zon weer voor snikhete temperaturen rond het zwembad.Het middageten waren kippenvleugeltjes (van kleine magere kipjes), rijst, pasta met tomatensaus, penne (ah nee, dat was nog vanochtend), rauwe groentjes, een niet nader geïdentificeerd soort stoofvlees, soep. Deze keer geen dessert maar dankzij Tine (en Bram) konden we de ijsjes uit de diepvriezer van het lokale supermarktje leegroven. De uitbaatster haar dag was gemaakt, al was ze even in paniek toen onze bankkaarten bij haar niet werkten. Gelukkig hadden we nog voldoende Lev in cash bij, want aan de ijsjes waren we al begonnen. Na de ijsjes gingen we dan iets later platte rust doen. Een ultieme poging om het drama te ontmantelen werkte gelukkig wel: “mixed” platte rust. Veel opgeluchte / blije gezichtjes na de platte rust.

Na de platte rust hadden we een halfuurtje lenigheid gepland. Alle delen van het lichaam werden even onder handen genomen. Aansluitend ons vieruurtje (hetzelfde als gisteren: banaan en meer dan voldoende koekjes), en daarna de hoofdactiviteit van de dag: 1 tegen allen. Een heleboel opdrachten die binnen 1u30’ uitgevoerd moesten worden. Er werden eieren gelegd, gepompt, ge-sit-upt, muurgezeten, gezwegen, gekukelekuud, genummerd, gepraat-tegen-een paddel, gemasseerd, moppen getapt, jongens-meisjes-switch en nog zo veel meer (zie opdrachtenlijst op de foto’s) dat het een lieve lust was. Helaas werden niet alle opdrachten tot een goed einde gebracht (ondanks toch wel goede inzet van iedereen), waardoor ze hun inzet bij “Wedden dat” verliezen. Zie zeker ook de talrijke foto’s en filmpjes. En ook jammer dat Elena daardoor haar tegenprestatie niet moest doen: een live-performance van “Arcade” op het podium.Op het einde van deze 1-tegen-allen werd onze groep eindelijk compleet gemaakt: Lise is gearriveerd. We konden haar direct het avondbuffet tonen: moussaka-lasagne-combinatie-mix, gekruide kipfilet, rijst, broccoli, een raar-soort-wortelslaatje en als dessert een soort citroen-puddingkje of een nectarine.Daarna nog een halfuurtjes GSM en vrije tijd, en dan kon iedereen richting bed. Goed uitrusten want de komende 2 dagen staan er telkens 2 trainingen op het programma…

Wist je datjes: …

  • … Tine de trainers goed verzorgd? Wij zullen hier niet verbranden…
  • … Lise ’s avonds niet gemerkt heeft dat de kamers ’s ochtends opgeruimd geweest waren?
  • … An Sean eindelijk in haar bed gekregen heeft? Ze vindt het alleen jammer dat ze er zelf niet bij mocht liggen…
  • … Rob bijna kan beginnen als tandarts?
  • … Noor jaloers is op Elena haar gespierd lichaam?
  • … Mich meegedaan heeft aan The Voice Belgium in 1999? Met de hit “Let it be” van The Beatles, met als coach Paul Michiels (“nee, die kennen jullie niet, dat is van voor jullie tijd…”) omdat de andere coaches waaronder Luc Steeno niet hadden omgedraaid… En nee, er bestaan geen beelden van: Youtube bestond toen nog niet..
  • … er zoals elke stage nieuwe koppeltjes zitten aan te komen? Nee, niet op de foto’s! En nee, ze weten het zelf nog niet, maar de trainers hebben het al gezien… Doe geen moeite. We hebben beroepsgeheim
  • … als je 1 zwemmer volgende zin geeft “Als echtparen echt paren, hebben echtgenoten echt genoten” dat je dan na 31x doorzeggen volgend resultaat krijgt: “als paarden paarden hebben, hebben partners partners”.
  • … Weet je hoe je een Mexicaan zonder auto noemt? Carlo(o)s.