Verslag reporter ter plaatse

Nadat iedereen zijn/haar cijfertjes uit het ochtendritueel in onze database zaten, bleek dat er enkelen toch al iets te veel vermagerd. Daarom mochten Noah, Naomi, Anke en Noor vandaag tijdens de 3 maaltijden mee aan de trainerstafel zitten zodat we wat konden opvolgen wat en hoeveel zij aten om zeker te zijn dat zij voldoende brandstof binnen kregen. Na het ontbijt volgde een spelletje “zeg eens euh” waarbij de 5 wedden-dat-groepen het tegen elkaar opnamen (telkens 1 persoon van elke groep). We hebben echte spraakwatervallen ontdekt en, euh, ook minder spraakwatervallen die hun eerste zin onmiddellijk begonnen met… euh. De overwinning ging naar de groep Kuurt (Thomas, Cato, Amaury, Eline, Ella, Bram en Jannes).

Daarna volgde de eerste droogopwarming door onze afgestudeerde kiné, Lise (proficiat!). De kwaliteit ging direct nog een stukje de lucht in. Goed opgewarmd konden ze verkoeling zoeken in het zwembad, want het was weer warm vandaag. De trainers konden de enkele passerende wolkjes zeer appreciëren.

Tijd om de maagjes te vullen. Spaghetti, kip, uiteraard rauwe groenten, aubergines, patatjes, rijst, nog iets van vlees dat we niet onmiddellijk aan een dier konden koppelen (en de Bulgaarse uitleg van Andrei hielp niet echt), en watermeloen en een cakeje als dessert.

Na de middag was er dan platte rust, die door de meesten weer erg geapprecieerd werd. Deze keer iedereen op zijn eigen kamer, uitgezonderd de oudste jongens die eens een keer mochten switchen. En puur toevallig botsten we op een extra GSM die blijkbaar uit de grote-GSM-zak ontsnapt was… Als de platte rust voorbij was werd iedereen om 16u15 beneden verwacht voor een volgende opdracht: “Zoek de fouten in de lijst met besttijden”. Daarna volgde ons 5-uurtje (jawel: banaan en koekjes), vergezeld van hun GSM, en splitsten we de groep in 2: de oudsten warmden op met kruisvlag op het grasveldje; de jongsten speelden tienbal en trefbal op het basketveldje.

Nat in het zweet trokken we naar het zwembad waar het opnieuw wat begon af te koelen. Naast het zwembad openden we eveneens een nieuwe kiné-praktijk “bij Lise”. Op de opening was veel volk aanwezig. Alle opkomende en sluimerende pijntjes werden even onder handen genomen. Tevens was er opnieuw vogelalarm: weeral dacht er eentje dat zich wou doperen met chloorwater, maar onze eigenste Pamela AN-derson zwom de snelste 20 meter van haar leven waarna de reanimatie kon beginnen.

Als avondeten was er lam (allé toch het bot ervan, want vlees heb ik aan mijn stukje niet gevonden), rijst, vis (helaas met graten), spaghetti, een soort vol-au-vent, koude groentjes, en lange cent-wafers of nectarine als dessertje. Vandaag ging iedereen wat vroeger slapen (aangezien er gisteren velen te laat op hun kamer waren…). En de Bulgaren besloten dat te vieren met wat vuurwerk om 21u45… waardoor de helft van onze zwemmers terug op de gang stond uit schrik dat derde wereldoorlog uitgebroken was… Ze waren snel gerustgesteld en dan kon de nachtrust echt beginnen. Voor hen toch…