Verslag van de reporter ter plaatse

Vanochtend werd het ochtendritueel lichtjes aangepast. Er was er immers eentje jarig. Alle zwemmers verzamelden in de kamer om bij het wegen om alvast een verjaardagsliedje voor Tine te zingen. 11 jaar, proficiat Tine! En ook Noor voelde zich weer beter vandaag. Al waren er nu enkele anderen die toch ook wat buikpijn hadden. Zodra iedereen klaar was, vertrokken we weer in groep richting ontbijt, waar we deze keer het spek en de eitjes links lieten liggen. Ter compensatie mocht ieder deze keer wel een worstje eten.

Nadat trainer Densji weer zeer hartelijk begroet door zijn goede vriend uit het restaurant (laat ons hem Andrei noemen voor de gemakkelijkheid), was het tijd voor de eerste activiteit van de dag: “wie ben ik”. Sticker op het voorhoofd en ja/nee-vragen stellen om te weten te komen welke naam er op je sticker(s) stond.

Het omkleden, insmeren (bij sommigen heeft het meer weg van masseren) en een iets kortere (wegens iets te laat gedaan met “wie ben ik”) droogopwarming, werd gevolgd door een hete zwemtraining. De temperatuur vandaag lijkt nog iets hoger dan de voorbije dagen. Puffen (en smeren) aan de zijkant! Deze keer hebben we een bij (nu ja, ik heb mijn twijfels) uit het zwembad gered. Zij werd niet afgedroogd, in tegenstelling tot het vogeltje van de dag ervoor…

Hongerig richting het middageten waar deze keer rijst, spirelli, tomatensaus, gebakken aardappelschijfjes (zeg maar aardappelschijven), een soort stoofvlees, een vis (met vel aan) en natuurlijk de nodige groenten op ons lagen te wachten. De meeste zwemmers vinden het eten best lekker (net zoals de trainers trouwens), op enkele uitzonderingen na. Sommige zaken komen uiteraard elke keer terug (pasta / rijst / aardappel) waardoor het wat eentonig lijkt in dit verslag, maar dat is uiteraard enkel als je telkens hetzelfde neemt. Sommige zaken zijn wel wat aan de koude kant, maar het lijkt me dat dat hier de gewoonte of de bedoeling is want zelfs een pas aangevulde schotel pasta is niet warm. Maar zoals gezegd doet dat niets af aan de smaak.

Na de middag volgde zoals elke dag de platte rust. Intussen waren 2 van onze 3 musketiers ook hun kamersleutel kwijtgeraakt. Na wat Bulgaarse bemiddeling van ondergetekende was het probleem snel opgelost. Tegelijkertijd ook nog een technieker laten komen voor een defecte airco. Binnen de 2 minuten stond hij er; binnen de 2 minuten was “problem OK”. We zijn benieuwd… Daarna volgde een oase van rust (humhum) voor de trainers: een naald zoeken, begin van het verslagje typen, pokemons vangen…

Na de platte rust volgde het Gsm-halfuurtje, vanaf vandaag gevolgd door een vier-uurtje dat om 17u klaar staat aan de receptie. Vandaag kregen we een banaan en een hele grote hoop koekjes. Dan tijdig naar de droogopwarming om het gemis van de voormiddag in te halen met een extra pittige sessie. ’s Avonds stond er voor de Zomercriteriumers een “broken” op het programma (wat een leuk verjaardagscadeautje voor Tine!). Deze keer was er trouwens een koppige vlinder die gered moest worden. Hij zat op de zwembadrand met risico tot overstroomd te worden, en nadat hij 3 meter verder in het gras gezet was besloot hij onmiddellijk terug naar diezelfde zwembadrand te vliegen. Koppig beest!

Onze training en verdere avondplannen vielen letterlijk in het water. Aangezien het begon te donderen en bliksemen moesten we de training na 1u30’ staken. Heel erg vonden de zwemmers dat precies niet, al waren er wel enkele (oudere) zwemmers die toch wat bang waren vanavond. Ook doken er tijdens de training nog enkele zwemmers met buikkrampen op en Naomi had last van misselijkheid en stekende hoofdpijn, maar een Dafalgan en een uurtje later was dat probleem ook weer voorbij. Intussen vlogen de stoelen rond het zwembad in het rond.

Na het avondeten (penne, gebakken aardappelen, gehaktballetjes, vis, nog iets van vlees, tomaten, sla, wortel, komkommer,…) ging Tine normaalgezien trakteren op een ijsje, maar door het onweer zijn we wijselijk in ons hotel gebleven. Maar uitstel is geen afstel. Daarom doen we morgen alsof het opnieuw 3 juli is, zodat Tine nogmaals haar verjaardag kan vieren en dan hopelijk wel op haar ijsje kan trakteren. Het enige waar de zwemmers niet akkoord mee zouden gaan zijn de 2 trainingen, dus dat stukje van 3 juli zullen we maar aanpassen… Hopelijk is het klank en lichtspel morgen voorbij!

Wist je dat:

  • … Anke droomt dat ze een friet is, en dat ze met het frituurvet alles aan elkaar kan plakken?
  • … Elena Dante graag zou willen kussen?
  • … Tessa gek wordt van de rommel die anderen in haar kamer maken?
  • … er vandaag wel heel erg veel drama was?
  • … er hier en daar ook wat lichte ontstekingen van de motivatiespier en de doorbijt-spier opduiken? Hopelijk lost een dagje met slechts 1 training het probleem op…
  • …  Elena haar buikrolspier serieus aan het optrainen is? Waarschijnlijk toch iets te veel sushi-squats gedaan…