Maandag 3 juli 2017 : D+2: Oef, maar 1 keer trainen

Nadat we iedereen wakker gekregen hadden (er zijn er bij waarnaast een bom mag ontploffen zonder dat ze wakker worden), konden we opnieuw het ontbijt aanvallen. En vandaag was het choco-dag wat betekent dat onze zwemmers choco op hun boterham mochten eten.
Daarna was het tijd om de winnaar van ons voedingskwartetspel te bepalen. Beide ploegen werden geblinddoekt en mochten begeleiders voor hun ploeg sprokkelen door deze geblinddoekt te herkennen. Elke ploeg had 3 begeleiders herkend. Daarna kregen beide ploegen als opdracht om, geblinddoekt maar met hulp van hun begeleiders, zo veel mogelijk water te gaan kopen in de supermarkt om de hoek. Hiervoor kregen ze 10 euro mee, en een plannetje waar de supermarkt was. Team Jari-SilkeC.-Tibbe-Wout-Hanne-Senne was duidelijk de snelste, ook wel omdat het andere team volledig in de foute richting vertrok. Toeval? Team Fausto-Dauwe-Jo-Ella-Quinten-Seppe had dan wel iets meer water mee naar huis gebracht, waardoor beslist werd om beide ploegen als winnaar uit te roepen. Ze konden beide kiezen tussen een tip om het mysterie op te lossen of een persoonlijk voordeel. Team Jari-SilkeC.-Tibbe-Wout-Hanne-Senne koos voor de tip (echte teamplayers, of strategisch goed gespeeld door de mol om zich buiten verdenking te stellen?) terwijl team Fausto-Dauwe-Jo-Ella-Quinten-Seppe voor het persoonlijk voordeel ging (goed gestuurd door de mol?). In elk geval, het tweede team krijgt woensdagochtend 1 koffiekoek bij het ontbijt.
Daarna werd ook de volgende opdracht aangekondigd door Bart en Stefan Timmers, de neven van Pieter Timmers: een multimedia uitdaging: de zwemmers moeten zorgen dat een facebookpost “ZCK zoekt De 3 Mollen: to be continued” meer dan 500 “likes” krijgt (en enkel likes, geen andere emoties).
Daarna konden we richting zwembad voor onze enige training van vandaag. Stralende zon vandaag, en de aandelenkoers van Nivea zal vandaag zeker gestegen zijn met dank aan ZCK alleen. Het daaropvolgende middagmaal werd weer met smaak verorberd, en de platte rust was weer welgekomen voor de meesten. Sommigen volharden echter maar zullen er de gevolgen nog wel van krijgen (en dan hopelijk niet op de kampioenschappen…). Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen.
Na de platte rust volgde dan de eerste vrije namiddag en avond. Hier hadden de trainers een quiz voorzien. 7 ploegjes van 4 streden voor de overwinning en het team van Fausto-Finn-Merel-SilkeH kwam als winnaar uit de bus. Zij kregen de keuze tussen 3 tips of een persoonlijk voordeel, en kozen voor de 3 tips. Weer een stap dichter bij de oplossing van het mysterie.
Vandaag konden we iets vroeger avondeten (omdat we geen training hadden vanavond), en dus ook iets eerder gaan slapen. Maar niet nadat de zwemmers weer even op hun gsm hadden kunnen tokkelen en hun stem op de Mol hadden uitgebracht: Jari en Seppe blijken voorlopig de hoofdverdachten. Of ze op het goede spoor zijn zullen we later weten… Intussen had uw nederige verslaggever nog nieuwe kamergenoten gekregen omdat er op sommige kamers toch net iets te veel/lang gebabbeld werd tijdens platte rust en avonden…