Dinsdag 4 juli 2017 : D+3: De vermoeidheid begint zijn tol te eisen…

Na een vlotte nacht wordt duidelijk dat de vermoeidheid begint toe te slaan. De grootste slachtoffers zijn Dauwe (keelpijn) en Lotte (buikpijn). Lotte heeft de ochtendactiviteit en ochtendtraining mogen overslaan, en ook voor Dauwe werd de zwemtraining op maat aangepast. Dankzij de goede zorgen van Ilse en de lokale medicijnman komt dit voor beide zwemmers wel weer in orde.
Qua activiteit stond er vandaag een laddercompetitie op het programma. De zwemmers konden omhoog klimmen op de ladder door elkaar uit te dagen. De trainers bepaalden de uitdaging: gaande van raadseltjes tot kaartspelletjes, over gezelschapsspelletjes tot armworstelen en behendigheidsspelletjes.
Op de eerste zwemtraining van vandaag stond er voor de miniemen en kadetten een broken op het programma. De BJK-benjamins mochten kennis maken met de “Mich-oefening” (met dank aan mijn vroegere lichting zwemmers voor de naam), terwijl de Zomercriterium benjamins een voorbereidende training kregen op de broken swim ’s avonds.
Na het middagmaal de traditionele platte rust: globaal gezien wordt er al meer geslapen maar er zijn toch enkelingen die volharden dat ze niet kunnen rusten ’s middags… Geef ons nog enkele dagen. ????
Na de platte rust was er het vervolg van de laddercompetitie. Uiteindelijk bleken vooral de oudste competitieve jongens bovenaan de ladder te geraken: zowel Yaro, Rob, Fausto, Quinten als Matteo kozen elk een persoonlijk voordeel boven de tip (mollengedrag of tegendraads haantjesgedrag, ik laat het in het midden), Dit keer was het persoonlijk voordeel een ballon.
De avondtraining begon met een zeer pittige droogopwarming die de zwemmers zelf uitgelokt hebben. Als het meer dan 10’ duurt vooraleer ze 4 rijen van 7 hebben gevormd (en nee: natuurlijk was niet iedereen hier schuldig aan, maar we zijn 1 groep…), moeten we de ganse droogopwarming aan een veel sneller tempo afwerken. Oefeningen die geschrapt worden door treuzelen is niet het juiste signaal. Gezweet, gezucht en hier en daar een traan aan het einde waren het resultaat. Tijdens de avond-zwemtraining stond er voor een deel van de jongere zomercriterium zwemmers dan een broken op het programma, terwijl Ella, Merel, Seppe en Uwe een techniek-vlindertraining kregen. De miniemen en kadetten kregen een rustige techniektraining, terwijl Lotte en Dauwe het bij een uitgebreide reeks droog-oefeningen (schouders & lenigheid) hielden, gevolgd door een korte zwemtraining. Eline volgde hun voorbeeld met last aan de rug (een beetje te hard haar best gedaan tijdens de laddercompetitie), maar ook hier geen paniek. Tevens had Gitte intussen last aan haar oog, waardoor zij de training voornamelijk aan de kant heeft doorgebracht.
Tijdens het avondeten vielen de balletjes in tomatensaus vooral bij de jongens en de jongere meisjes in de smaak, evenals de mannelijke zwemmers bij de trainsters en de oudere zwemsters. Opnieuw even GSM-en (intussen het WIFI probleem van Wout even opgelost; zijn er nog met problemen?), en daarna weer naar bed voor een goede nachtrust en hopelijk weer een leuke dag met wat extra vrije tijd