Zaterdag 2 juli 2017 : D+1: Bewolkt Mallorca…

Om 7u gaat de wekker van de trainers af, zodat de zwemmers om 7u30 gewekt kunnen worden. Om 8u wacht het ontbijtbuffet op ons: brood, beleg, ei, spek. Stevig ontbeten werd er zeker!
Aangezien onze eerste training pas om 11u begon, konden we de dag beginnen met een activiteit: een voedingskwartetspel, aangekondigd door Eva Willemarck. In 5 ploegen moesten ze proberen een (bij elkaar horend) kwartet te verzamelen door elkaar uit te dagen. De opdrachten varieerden van pingpongpetanque over elkaars-staart-proberen vangen tot ballonnen kapot blazen tot nog een heleboel andere uitdagingen. Uiteindelijk was de uitslag een ex-auquo tussen ploeg Fausto-Dauwe-Jo-Ella-Quinten-Seppe en ploeg Jari-SilkeC.-Tibbe-Wout-Hanne-Senne. Morgen zal een extra proef de beslissing brengen welke ploeg kan kiezen voor een persoonlijk voordeel of tips om het mysterie op te lossen.
Na een gezamenlijke bespreking over wat goed en niet goed is qua voeding, konden we vertrekken richting training. Voor de meesten stond er een best wel pittige training op het programma in een stralend zonnetje. Althans bij aanvang en tijdens de training, want tegen het einde van de training hing er een dreigende wolk boven ons trainingscomplex.
Vervolgens mochten we een eerste keer het middagbuffet gaan ontdekken: pasta, rijst, groenten. Het voedingskwartet had zijn werk gedaan.
Daarna platte rust, waarbij sommigen het privilege kregen om op de trainerskamer te komen rusten. Of was het toch eerder omdat er wat veel gebabbeld werd?…
Na de platte rust hadden we nog enkele kleine kennismakingsspelletjes voorzien waarmee tips konden verdiend worden. En het resultaat was: geen enkele tip, geen enkele opdracht was geslaagd. Na het spel werd er ook een tip gegeven over de identiteit van de mollen. Tenminste voor wie goed opgelet had tijdens de kennismakingsspelletjes.
Daarna volgde de tweede training van de dag, die voor de meesten als “heel koud” ervaren werd. Er waren dan ook weer wat wolkjes (zeker niet overdreven), maar dat zou de komende dagen beteren. Opnieuw richting hotel, en jawel: de jongens hebben al een kortere weg gevonden.
Nog een hapje eten (en opnieuw worden frietjes en taart mooi links gelaten), en daarna eindelijk het moment van de dag: we mogen even onze gsm! Enkele zwemmers dachten de trainers te slim af geweest te zijn en de avond ervoor hun GSM niet af te geven, maar aangezien trainers ooit zelf zwemmers geweest zijn, vielen ze al snel door de mand. En aangezien de slimmerikken blijkbaar ook tijdens de platte rust hun gsm gebruikt hadden, zijn zij hun GSM alvast enkele dagen kwijt.
Het leven van een ZCK-zwemmer in Mallorca kan hard zijn. Maar ze zullen het wel overleven… 😉