Afgelopen weekend vonden in Antwerpen de Vlaamse Jeugdkampioenschappen plaats voor de 11-tot-13-jarige meisjes en de 11-tot-14-jarige jongens. 
7 ZCK-ers konden zich kwalificeren op dit kampioenschap door de limiettijd te zwemmen op de 400m Vrije slag of de 200m Wisselslag. 
Dikke proficiat daarvoor aan Bill, Lyn, Fillo, Silke, Ella, Thomas en Dante!

Bill was onze enige jongen in de categorie van de 11 en 12 jarigen. Na een aarzelend begin op de 400m Vrije Slag, herpakte hij zich heel knap op de 100m Vrije Slag en de 200m Wisselslag. Een dagje later was de stress helemaal weg en verpulverde hij zijn absolute besttijden op de 200m Rusglag en de 100m Vlinderslag, wat hem respectievelijk een mooie 7e en een 5e plaats opleverde. Zeer knap gedaan, Bill!

Bij de 11 en 12 jarige meisjes hadden we 2 deelneemsters. Bij de 11-jarigen vertegenwoordigde Lyn onze kleuren; bij de 12-jarigen was die eer weggelegd voor Fillo.
Lyn kon jammer genoeg enkel deelnemen op zondag, maar wat ze daar liet zien, deed de gemankeerde zaterdag helemaal vergeten. 2 straffe nieuwe besttijden op 2 starten, waarbij vooral de 100m rug een extra vermelding verdient. Vanaf een inschrijftijd rond de 10e plaats, verpulverde ze haar eigen besttijd en tegelijk ook de concurrentie. Uiteindelijk moest ze slechts één 11-jarig meisje voor zich dulden, en dat was dan nog een Frans meisje. Lyn mocht dus de gouden medaille, het VZF-beertje en de titel van Vlaams Kampioene op de 100m rugslag mee naar huis nemen! Dikke proficiat, Lyn!
Ook Fillo bewees dat ze weer enkele mooie stappen vooruit heeft gezet, ondanks dat ze zich door een blessure zich niet helemaal optimaal kon voorbereiden. Ze verbeterde knap al haar groot-bad-besttijden (en in 3 van de vier gevallen zelfs haar absolute besttijd). Dat belooft… Dikke proficiat, Fillo!

Bij de 13-jarigen mochten Silke DK en Ella de zwarte-rode ZCK-badmuts te water laten. Silke verbeterde 3 absolute besttijden (100m Vrij, 200m Vrij en 100m Rug), en nog een extra groot-bad-besttijd. Proficiat, SilkeElla van haar kant verbeterde 5 groot-bad-besttijden (waaronder 1 absolute besttijd, en enkele malen slechts enkele honderdsten boven haar absolute besttijd). Op de 100m vrije slag werd haar sterke tijd eveneens beloond met een knappe 5e plaats. Proficiat, Ella!

Bij de 14-jarige jongens was het aan Thomas en Dante om het beste van zichzelf te geven. En ook zij deden dat met verve. Thomas realiseerde alleen maar spectaculaire absolute besttijden en zowel op de 100m Vrije Slag en de 100m vlinderslag dook hij hiermee mooi de top 10 binnen met tweemaal een 8e plaatsProficiat, Thomas! En, last but not least, DanteHij kwam naar huis met 2 Vlaamse titels (100m rugslag en 100m vrije slag), met bijhorende gouden medailles en beertjes, aangevuld met twee bronzen plakken (100m vlinder en 200m wissel), en ook nog twee 4e plaatsen (200m vrije slag en 200m rugslag). Dit deed hij telkens in nieuwe groot-bad-besttijden (en zelfs 2 absolute besttijden). Dikke proficiat, Dante!

En nog waren de successen niet gedaan. Ook onze aflossingsploegen smeten zich volledig. Onze meisjesploeg (Lyn, Silke, Ella & Fillo) zwom, ondanks hun jonge gemiddelde leeftijd (categorie 11-13jaar, waar wij met één 11 en één 12-jarige zwommen) naar een mooie 10e plaats op de 4x100m Wissel, waarbij ze hun inschrijftijd mooi verbeterden. Bij de 13-14-jarigen jongens wisten we zelfs nog 2 bronzen medailles binnen te rijven. Op zaterdag knalden Thomas, Senne (die last minute een zieke Yani verving), Alessio en Dante naar de derde plaats op de 4x100m Vrije Slag, waarbij elk van hen een knappe besttijd zwom. En op zondag herhaalden YaniSenneThomas en Dante dat huzarenstukje nog een keer: weeral brons met enkele straffe tussentijden!

Zo eindigde de VJK-teller op 3 Vlaamse titels (met bijhorende gouden medailles en beertjes), en 4 bronzen medailles! Verder nog 8 top-10 plaatsen, een massa groot-bad-besttijden en zelfs een meerderheid aan absolute besttijden… Dikke proficiat aan alle zwemmers!

Sponsors
Evenementen
Kalender
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5