Voor de eerste keer in drie jaar namen we terug deel aan de internationale Jugenwedstrijd te Bonn met clubs uit Duitsland, Belgie en zelfs Bahrein.

Op vrijdagavond, nadat iedereen eerst nog flink naar school was geweest, landden onze 14 zwemmers, ouders en trainers één na één in het B&B hotel te Bonn, onze uitvalsbasis voor het weekend. Na een verkwikkende nachtrust in het Kingsize boxspringbed was iedereen mooi op tijd aan het ontbijt en een half uur later vertrokken we te voet richting Frankenbad. Met 600 zwemmers (en 3000 individuele starten) was het een drukte van jewelste in en rondom het zwembad. Gelukkig vonden we samen met de zwemmers van Trust (Tienen) plaats in het linkergedeelte van de tribune.

Ons wedstrijdplan voor zaterdag was duidelijk, sterke zwemprestaties tijdens de reeksen gevolgd door een beetje studeren (ja de examens komen dichterbij en dus had iedereen naast een extra badmuts ook een extra studieboek in de zwemtas). Nadien een fijn bezoek aan de Kerstmarkt/ Hariboshop en de dag afsluiten bij de locale Italiaan. Alleen had Jari dat niet helemaal begrepen en was zijn prestatie in de reeksen van de 200 m vlinder genoeg voor de 5de tijd algemeen en dus ook een kwalificatie voor de finale (veel) later op de avond. In die finale zwom hij, met hulp van luidruchtige ZCK steun naar een mooie 5de plaats in een snelle 2:13.23 Deze tijd was ook goed voor een nieuw Clubrecord. Sterk Jari.

Zondag nieuwe dag – hetzelfde plan alleen Kerstmarkt/ Haribo – locale Italiaan vervangen door op tijd naar huis – Sportfrieten/Wedstrijdpitta. Deze keer had Senne zijn oordoppen te vroeg ingedaan en niet goed geluisterd naar de richtlijnen. Zijn 200 schoolslag in een tijd van 2:26.91 was niet alleen een Clubrecord maar ook goed genoeg voor de finale (veel) later op de middag/vooravond. Jammer genoeg werd zijn finale wedstrijdvoorbereiding verpest door de organisatorische chaos, en kon hij zijn stunt niet meer herhalen. Toch knap Senne.

Ook de andere zwemmers lieten zich niet onbetuigd en toonden dat we in dit Internationale geweld stilaan onze plaats hebben… een overzicht:

Silke C – Zilver op de 200 vs en Brons op de 200 rs in de leeftijdsgroep. Steeds meer tekenen van een groeiende vorm en ook de rugslag steeds beter gevoel.

Anke – Mooie besttijden op 50 vl en 100 vs

Senne DB – Zilver 200 ss per leeftijdsgroep en finale plaats open 200 ss.

Silke DK – Aarzelend begonnen op de 200 m VS – opwarming :-). Nadien steeds beter in haar sas en mooie besttijden op 100 ws – 200 rs en 100 vs. Samen met Cato ook menner van het ZCK supporterslegioen met net toelaatbare decibels.

Ella DM – Zilver 100 vs in een knappe 1:06 – Brons 50 vs per leeftijdsgroep en daarnaast besttijden op de 200rs en 100 ws. Prima wedstrijd Ella!

Xander – Brons op de 200 vl per leeftijdscategorie, verder op niveau van de laatste weken.

Cato – terug aanknopend met tijdsverbeteringen en een beter zwemgevoel. Samen met Silke DK ook voltijds spionkop.

Silke H – steeds maar snellere tijden, een zeer mooie 100 rs (1:10) en 100 ws (1:14). Hopelijk kan ze dit gevoel nog lang vasthouden op weg naar een goed VK begin volgend jaar.

Naomi – Goede 50 vs en 100 ws, De middelange afstanden waren deze keer wat minder. Een keer een goede prestatie daar en we zijn terug vertrokken.

Febe – Het koude zwembad speelde haar wat parten op de 200 meters, maar toch mooie 50 vs en besttijd op de 100 wi. Sterk Febe een knap staaltje doorzettingsvermogen.

Jari – Zilver op de 200 vl – Brons op de 200 vs per leeftijdscategorie. De 100 vs in 55.08 en 200 vs in 1:58.74 zijn tevens ook goed voor een Clubrecord. Voor de eerste keer ook beduidend sneller in de finale dan tijdens de reeksen.

Tessa – Had een minder weekend en kon haar trainingsachterstand niet echt wegsteken. Met volle moed er terug tegenaan en volop werken richting VK is het plan en volgend doel.

Melina – Mooie besttijd op 100rs – 200 rs en 100 vs. Goed gedaan Melina.

Sean – Zilver 100 wi (in een sterke 1:06)- Zilver 50 ss – Brons 50 vs – per leeftijdscategorie. de 50 ss in 33.15 is tevens een nieuw Clubrecord. Sterk weekend Sean.

Sterke prestaties ook van officials Bart DM – Ann – Tanja en Astrid, al dan niet in zwarte broek/short. Het begrip “voormiddagsessie” is in Duitsland niet helemaal hetzelfde.

Dank ook aan trainers Anse / Lise om alles in goede (wedstrijd)banen te leiden. Ook geleerd dat er een whatsapp groep was voor zwemmers en trainers waarin praktische zaken werden afgesproken… de moderne tijd is toch niet te onderschatten. Nu weten we ook waarom er af en toe op de GSM moest gekeken worden :-).

Nog melden dat er heel wat informatie / filmjes / bewijsmateriaal terug te vinden is op de website https://www.ssf-jugendmeeting.eu/ en Youtube.

Sponsors
Evenementen
  • FERYN-cup
    • 14/04/2024
  • ZCK op sociale media