Verslag correspondent

Zondag, rustdag! Dat was te merken aan de “hoe gelukkig ben ik hier?”-scores. Nog nooit zo’n top-ochtend gehad op dat vlak. Sommige jongens waren zelfs zo gelukkig dat een kussengevecht op de meisjeskamers diende gehouden te worden waarbij 1 lamp sneuvelde en een bed vol glas het gevolg was. 2 avonden zonder GSM, kortere tijd naar het strand in de namiddag en betalen van de kosten zou hun deel zijn. Febe’s buikpijn was zo goed als verdwenen, en ook de meeste andere sluimerende pijntjes bleken een stuk minder acuut dan de dag voordien.

We konden richting ontbijt waar iedereen zijn buikje goed vulde met het traditionele ontbijt. Deze keer lag er zelfs een soort koffiekoekje met rozijnen bij. Die hadden we nog niet gezien. Het was ook weer wennen voor ons als trainers om zelf ons bord te moeten gaan vullen na de opdracht van gisteren. Gelukkig waren er enkelen die toch nog wat langer spontaan onze “slaaf” bleven spelen.

Na het ontbijt mocht iedereen zijn/haar tanden gaan poetsen, insmeren met zonnecrème, drinkbus vullen en vaste schoenen aandoen. Deze voormiddag was het “stadsspel”, hoewel dat misschien wel iets te veel eer zou zijn. Laat ons het bij “buurtspel” houden. Door middel van het oplossen van vragen over verschillende winkels, hotels en andere zaken in de nabije omgeving, moesten de zwemmers GSM-nummers (van 25 mensen die mee in het complot zaten, waarvoor dank!) koppelen aan vragen. Als ze de juiste vraag naar de juiste persoon stuurden, konden ze met de antwoorden die ze terugkregen de (ingebeelde) kluis openen. De ploeg die er in slaagde kon punten verdienen voor het Wedden dat spel, en de 3 snelste ploegen verdienden bovendien een ijsje op kosten van de trainers. De andere mochten uiteraard zelf ook een ijsje kopen (en aangezien de meesten nog LEV over hebben, was dat geen probleem…). 4 van de 5 ploegen slaagden in hun opdracht, waarbij de badeendjes, de bruinende planken en kuurt de 3 snelste ploegen waren.

Daarna kreeg iedereen nog een uurtje vrij waar ze op het domein mochten doen en laten wat ze wilden. Het middageten waren mini worstjes of een hamburger, stoofvlees, rijst, puree, maïs met erwtjes en worteltjes, pasta met tomatensaus, aubergines.

Om 14u dook iedereen (uiteraard zeer voorzichtig) zijn/haar bed in, om er om kwart voor 4 weer uit te springen (opnieuw voorzichtig). Vandaag was ons vieruurtje dan ook uitzonderlijk echt om 16u (jawel: bananen en koekjes) en daarna trokken we naar het strand voor wat vrije tijd. De meesten doken de zee in; Noah trapte op een scherpe steen waardoor we even voor verzorging naar het medical centre mochten. Eveneens kregen de winnende groepen van het stadsspel hun ijsje (en de anderen kochten het zelf), en als afsluiter werden nog een spelletje “levend of dood” en “dikke Berta” met Jari en Matteo als winnaars toen we het spel veiligheidshalve stopten.

Nog even douchen en dan opmaken voor de beach party! Eerst nog even gaan eten (rijst, pasta met preisaus, rundsstoofvlees, patatjes, veel rauwe groenten, en appelsien als dessert) en dan een halfuurtje GSM waarna we opnieuw naar het strand trokken. Frisdrank en chips waren voorzien, maar helaas was er ook een niet bestelde windvlaag die een beetje roet in het eten strooide. De muziek was wat moeilijk te horen, de bekertjes, drank en chips vlogen weg, waardoor de meesten meer aandacht hadden voor een foto-shoot en de dansvloer leeg achterbleef. Al snel was het 22u en dus tijd om de nachtrust te laten starten, want morgen staan er weer 2 trainingen geprogrammeerd.

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< aug 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6