Ook via de ZCK website kan je alle nieuwtjes vinden over onze zwemmers op stage. Hieronder het verslag van onze reporter ter plaatse.

Nu iedereen zijn rapport gevierd of verwerkt heeft, kunnen we eindelijk focussen op wat echt belangrijk is in het leven: zwemmen!

Na een laatste nacht in ons eigen bedje, konden de 5 trainers beginnen aan de eerste uitdaging aan onze stage: “hoe krijg je een 32 over-enthousiaste tienergroep (laat ons de 11&12 jarigen voor het gemak ook tot de categorie tieners tellen…) op een eenvoudige manier in Kranevo, te vertrekken uit Kapelle-op-den-Bos en omstreken?”.Geen simpele uitdaging waar we uiteraard goed voorbereid aan begonnen. Na een vlotte autorit naar Eindhoven (waarbij de grootste wegenwerken die aangekondigd waren zich bevonden op het trottoir van de buren) was het tijd om afscheid te nemen van ouders en broers/zussen.

Met een lach en hier en daar toch wel een traan waren we weg. Eerste ontdekking van de dag: de luchthaven van Eindhoven blijkt gesponsord door GAMMA: een echte luchthaven voor de doe-het-zelver. We mochten zelf de bagage inchecken, zelf meerdere poortjes openen met onze tickets, vlotjes langs de Nederlandse identiteitscontrole (“jullie zijn een groep? En iedereen heeft een toestemmingsdocumentje bij dat ze mee mogen? Dan is het goed, ik ga dat niet allemaal checken hoor…”).In tussentijd was ook onze fameuze telslang geïnstalleerd en werd ook het stage thema aangekondigd.

Het wordt een stage vol uitdagingen waarbij de zwemmers in groepjes zelf moeten “inzetten” op hun eigen resultaat. We spelen een soort van “Wedden dat…” in groepjes waarbij op het einde van de stage 1 ploeg zich winnaar mag noemen van dit stage-spel. De eerste uitdaging was een eenvoudige om te starten en je groep wat te leren kennen. “Maak een originele groepsfoto van jullie ploeg”. De resultaten vind je bij de foto’s en zo weten jullie ook direct welke onze 5 ploegen zijn. Alle ploegen verdienden hun inzet dubbel terug en de winnaars driedubbel. De groep van Fleur-Jari-Matteo-SilkeD-Tine-WoutM kwam als winnaar uit de bus.

Daarna was het tijd om (met een klein beetje vertraging) te boarden. Zelf vliegen moesten we nog net niet doen. Rond 14u20 hingen we in de lucht. Daar zouden we (gelukkig maar) blijven hangen tot ongeveer 17u55 lokale tijd de Bulgaarse grond te raken bij de tweede landingspoging nadat de piloot (of was het toch een willekeurige passagier die mocht vliegen?) tijdens de eerste poging op een 50-tal meter van de grond besloot om terug op te stijgen tot hoog in de wolken. Blijkbaar een probleem qua wind die de landing bemoeilijkte.Na een lange busrit van het vliegtuig tot de terminal (toch wel 15” ruw geschat) vonden we allemaal snel onze bagage. In de aankomsthal werden we opgevangen door een vriendelijke jongedame die duidelijk 2 woorden meer Engels sprak dan de gemiddelde Bulgaar. 2 dus… In de bus over de Bulgaarse highway (nu ja…) kregen ze dan hun langverwachte kamerindeling. De ene al wat blijer dan de andere (maar het is enkel voor platte rust en slapen, dus geen paniek!), konden we met onze bagage richting bus.

Bij aankomst een grote meevaller: bij het inchecken in ons hotel bleek dat we evenveel zwemmers bijhadden dan dat we bedden toegewezen kregen. Dus dat betekent dat we niemand verloren zijn onderweg (of ze hebben ons te weinig kamers gegeven).Zodra we aangekomen waren en onze bagage in de kamers gedropt hebben, zijn we een eerste keer de Bulgaarse keuken gaan verkennen (allé, Europese keuken op zijn Bulgaars…). Spaghetti, rijst, rauwe groentjes (tomaat, komkommer, wortel), gebakken patatjes, konijn, eend, kalf (allé, dat denken wij toch), aubergine in tomatensaus, vis. Veel keuze, en allemaal best wel lekker, al had het soms wel iets warmer gemogen (maar misschien kwam dit doordat we vandaag aangekomen zijn en ze op ons moesten wachten)Daarna kregen we van Stoian nog een rondleiding in het domein en het strand (wel redelijk wat muggen hier…). Het is ook duidelijk dat de trainers hier extra in de watten gelegd worden (coach-room, koffie,…). Daarna was er nog een klein beetje tijd om uit te pakken en dan stilaan allemaal naar bed, want het is al bij al toch een vermoeiende dag geweest en morgen staan onze eerste trainingen op Bulgaarse bodem op het programma.

Gelukkig was het dan ook onmiddellijk muisstil op alle kamers. Humhum…Ще се видим утре!

Wist je datjes…

  • … google translate van Nederlands naar Bulgaars en omgekeerd niet hetzelfde werkt?
  • … Hongaarse lichaamsbouw rechter is dan West-Europese? (toch als je afgaat op de vliegtuigstoeltjes)
  • … er eigenlijk slechts 4 trainers de laatste Belgische nacht in eigen bed hebben doorgebracht? De 5e train(st)er gaf nog mee dat de reden iets met vliegen te maken had maar wenst geen verdere verklaringen af te leggen.
  • … onze al-iets-meer-op-leeftijd-zijnde bus-chauffeur toch wel heel close was met de 2-woorden-Engels-sprekende jongedame die ons stond op te wachten in de aankomsthal?
  • … er hier al 3 trainsters in mijn king-size bed liggen?