Verslag correspondent ter plaatse

Vandaag onze eerste “echte” dag. Om 8u konden we beginnen aan het ochtendritueel: wekken – polsslagen – wegen – hoe-happy-ben-ik – hoe-moe-ben-ik – klaarmaken. Om 8u45 werden we verwacht voor het ontbijt: brood, beleg, cornflakes, en vandaag ook ei en 2 stukjes spek. De worstjes en de croissants moesten ze vandaag helaas links laten liggen, tot spijt van sommigen. Na het ontbijt werd de winnende groep van de opdracht de vorige dag bekend gemaakt (want dat wisten ze nog niet), en kon er nog wat verder uitgepakt worden. Om 10u20 maakte iedereen zich dan klaar voor de eerste training. Eerst snel iedereen goed insmeren en dan om 10u30 werd er eerst een kleine 30’ droogopwarming gegeven. Toen stond iedereen nat in het zweet (door de zon, uiteraard) en konden we ons gaan afspoelen in het zwembad. Voor iedereen stond er een relatief korte badverkennings-training op het programma met halverwege een verplichte plas-drink-smeer-pauze. Het water voelde bij de meesten “zwaar” aan, en het verschil tussen de heen en terug-baan was opvallend door de wind (niet overdreven hard, maar wel duidelijk invloed op de zwemsnelheid).

Na deze eerste training konden we rond 13u30 weer onze maagjes gaan vullen. De feedback van de zwemmers was dat het lekker was (of misschien hadden ze gewoon grote honger): de spirelli, vis, rijst, worteltjes, soep, kalf- en rundsvlees, rauwe groentjes en vooral de toast-broodjes vielen in de smaak. Hier konden we als trainers dan ook ervaren dat onze jongens en meisjes qua manieren zeker de slechtsten niet zijn. Je ziet wat in het restaurant… Duim omhoog voor onze zwemmers (al zijn er zeker nog verbeter-punten).

Daarna was het platte rust; voor deze eerste keer (aangezien er nog niet echt zwaar getraind was) was het toegestaan om in stilte iets te lezen. Al hebben sommigen toch dromenland even bezocht.

Na de platte rust hadden we nog anderhalf uur tot de training. De ideale moment om eerst met z’n allen de ALDO supermarket te gaan overvallen. We zijn erin geslaagd om met alle muntstukken uit de kassa terug naar ons verblijf te keren. Daarbovenop nog een vrachtwagen koekjes en dergelijke meegekregen. Het enige dat alle zwemmers moesten afgeven waren wat briefjes, dus dat viel goed mee. Iedereen was blij met de deal die hij/zij gedaan had.

Daarna kregen ze de 2e “Wedden dat…” uitdaging, en eentje waarvan we niet denken dat er een groep zal slagen, maar wie niet waagt niet wint: Kies een topzwemmer op wereldniveau, en probeer ervoor te zorgen dat hij/zij een foto stuurt waarop hij/zij jullie aanmoedigt/succes wenst voor de kampioenschappen. De 5 uitverkoren die tot favorieten van onze zwemmers uitgekozen werden: Ranomi Kromowidjojo, Sarah Sjöström, Kathinka Hosszú, James Guy en Kyle Stolk. Benieuwd of 1 van onze groepen er zal in slagen om (al dan niet met hulp van buitenaf) reactie te krijgen van deze wereldtoppers in hun aanloop naar het WK!

Daarna het moment-suprême: het GSM-halfuurtje! Voor sommigen het moment om het thuisfront even te contacteren, voor anderen het moment om dat zeker niet te doen en om hun wereldtopper al eens op te zoeken via social media en bij sommigen zelfs al een eerste poging om contact te zoeken. Spannend.

Om 17u25 moesten de GSM’s “in de zak” op straffe van hem de volgende dag niet te krijgen, en dat lukte dan ook prima. Dan konden we weer stilaan richting droogopwarming. Ietsje korter deze keer, maar dan wel voor iedereen gevolgd door een training die een stuk pittiger was dan vanochtend. De zwemmers ervaarden ook dat het tussen 18u en 20u toch ook al wat frisser begint te worden in Bulgarije.

Na de training was het weer tijd om aan het herstel te denken en de brandstoftank aan te vullen: spaghetti met tomatensaus, patatjes, broccoli, rauwe groentjes, soep, weer veel toast, en een stuk fruit of een cakeje gingen vlot binnen.

Nog 30’ (voor de jongsten), 45’ (voor de iets ouderen) of een uurtje (voor de oudsten) chillen en dan was het tijd om richting dromenland te vertrekken. De meesten zullen dromen van een dag met maar 1 training en soms worden dromen werkelijkheid, waaronder morgen… (of zouden ze toch nog meer dromen van zondag… rustdag…)

Wist je dat

  • … onze kamers een nummer hebben “in de vierhonderd”? Je hier daarvoor in de lift op de “3” moet duwen? En via de trap eigenlijk slechts 2 trappen moet doen?
  • …  Bulgaarse kippen eieren leggen met een dooier die een verdacht kleurtje heeft?
  • … er hier 7 nationaliteiten aanwezig zijn? Belgen, Bulgaren, Roemenen, Hongaren, Zweden, Noren en Boeren (zelf noemen ze dat Russia).
  • … Febe volgens zichzelf door de zon gaat verkleuren tot een smurf-mutant?
  • … Griet en Dennis zichzelf buiten het domein hadden gesloten? Blijkbaar is alles hier hermetisch afgesloten vanaf 22u30…
  • … als An zich ergens met volle inzet achter zet, dat het dan zeker lukt? Zeker als het flesvormig is…