Van 1 tot 3 maart stonden we op het Vlaams Kampioenschap met een 11-koppige ZCK delegatie. Amaury, Fleur, Silke C, Senne DB, Rob, Xander G, Cato, Hanne, Silke H, Jari en Renzo hadden zich allemaal geplaatst. Dit betekent per wedstrijdnummer een limiet zwemmen in een 50m bad. Op zich al een hele prestatie, waarvoor dikke proficiat!

Uiteraard wilden ze zich graag tonen aan de rest van Vlaanderen, hieronder een overzicht:

Amaury nam deel aan de 100m vrije slag en wist zijn besttijd met bijna 1 seconde  te verbeteren,

Fleur eindigde ondanks heel wat blessureleed (en dus ook verstoorde voorbereiding) net buiten de top 10 op de 200m schoolslag. Deze deugddoende prestatie laat wel veel goeds vermoeden voor de rest van het seizoen.

Silke C toonde mooie dingen op de vrije slag (vooral haar 400m mocht gezien worden met een sterke nieuwe besttijd), maar was deze keer minder gelukkig op de rugslagnummers waar ze net boven haar besttijden bleef. 

Senne DB zwom naar een nieuw PR op de 400m wisselslag. Op zijn favoriete schoolslagnummers lukte dat net niet, maar kon hij toch beslag leggen op een 8ste plaats op de 100m en de BRONZEN medaille op de 200m schoolslag met een tijd van 2:33.03. Proficiat Senne!

Rob kon enkel vrijdag deelnemen aan de 50m rugslag. Met een mooie prestatie was ook hij toch weer 2 seconden sneller. 

Xander G kan tevreden terugkijken op een sterk kampioenschap met 3 mooie besttijden (en BK zomer limieten) op de 200m vrije slag, 400 m vrije slag en de 200m wisselslag. De gelukzalige glimlach op zondagavond zegde alles.

Cato kon bevestigen op de 50 vrije slag met een nieuw PR, maar op de langere afstanden lukte het niet helemaal. Toch ook nog wel vermelden dat zij voor iedereen even hard en passioneel supportert als alle andere ZCK’ers samen!  

Hanne nam deel aan de schoolslagafstanden en zwom alleen maar knappe nieuwe besttijden op 50m, 100m en 200 m. Haar 50meter sprintje was tevens goed voor een 9de plaats (knap als eerstejaars!). 

Silke H verbeterde haar nog maar pas gezwommen PR alweer met een seconde op de 50m rugslag. Mooi zo!

Jari was heel het weekend in uitstekende vorm. 4 Nieuwe besttijden brachten hem naar 10de plaats op de 100m vrije slag en 100m vlinderslag, een 7de plaats op de 200m vrije slag en als kers op de taart de BRONZEN medaille op zijn favoriete 200m vlinderslag in 2:17.48. Sterk Jari!

Renzo kon vooral overtuigen met nieuwe PR’s op de 50m vrije slag en 50m vlinderslag. 

Uiteraard zijn er bij iedereen nog werkpunten, en bedenken trainers An, Griet en Dennis al nieuwe plannen en schema’s op zoek naar seconden links en tienden rechts… Toch mag iedereen ook even stilstaan en genieten van de prestaties dit weekend. De vele inspanningen werden beloond en kunnen alleen maar motiveren om er na een deugddoende krokusvakantie weer volledig in te vliegen. 

Het was een waar genoegen om te zien hoe deze hechte ZCK groep dit weekend met elkaar heeft beleefd, en hoe iedereen werd aangemoedigd en toegejuicht!  

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
Kalender
<< feb 2020 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1