Vrijdagmiddag werd er een kleine volksverhuis genoteerd uit Vlaams Brabant richting Dudelange (Luxemburg). Tussen de talrijke wagens (waaronder ook een beige-achtige) bevonden zich immers ook 15 ZCK-zwemmers die zich op het WK kwalificatie-event gingen proberen te plaatsen voor het WK in China. OK, enige zin voor overdrijving: we wilden gewoon deelnemen aan een leuke, buitenlandse wedstrijd ter beloning van onze Kern/GevorderdenA/Jeugdselectie zwemmers voor hun toewijding en opofferingen doorheen het zwemseizoen. En dus: deelnemen (en wat extra ervaring opdoen) is belangrijker dan winnen, liefst met mooie tijden…

Na wat sportvoeding op vrijdagavond en een eerste nacht in ons hotel, begeleidde hoofdtrainer Bart O. de ZCK troepen naar een plaatsje in het zwembad. Hulptrainers An en Mich zagen dat het goed was en dus kon de hoofdtrainer (intussen geëvolueerd tot voorzitter) rustig gaan ontbijten en daarna plaatsnemen in de tribune. En van bij de start van de wedstrijd bleek dat onze zwemmers niet onder de indruk waren, en goed hun mannetje/vrouwtje stonden tussen de Luxemburgse, Franse, Duitse en Belgische tegenstanders, want het regende superprestaties. Besttijden verbeteren was de standaard, clubrecords werden aan flarden gezwommen en heel wat finaleplaatsen waren uiteraard het gevolg. En dat ging zo een gans weekend door…

Alle prestaties in detail opsommen zou ons wat te ver leiden (en teveel kans om iets te vergeten), maar onze internationale sterren hebben dat prima gedaan! Proficiat Zilke De Kock, Ella De Mersjalk, Anke Delemans, Dante De Valck, Matteo De Valck, Eline Vandenbranden, Tessa Stallaert, Zilke Huysmans, Amaury Baert, Renzo Van Cutsem, Fleur Bosmans, Cato Goiris, Zjari Okens, Zilke Carljé en Zen Débrún van team “Op den Bosj”!

Kort samengevat:

  • sneuvelden er meer dan 50 besttijden
  • moeten er 14 clubrecords aangepast worden
  • werden er op de 50m-wedstrijden (door onze relatief jonge zwemmersgroep) 6 “open” A-en-B-finales gehaald die bovendien goed waren voor 1 bronzen medaille!
  • werden er op de 100m 24 finales “per categorie” gehaald die goed waren voor 18 medailles (3x goud, 4x zilver en 11x brons). Qua succes ratio kan dit tellen.
  • werden er op de 200m en 400m wedstrijden eveneens 18 medailles gehaald (7 x goud, 6 x zilver en 5x brons)

Zjari tenslotte behaalde als afsluiter nog de prijs van de “Best Performance Jeunes” (Proficiat!), en ZCK werd als club derde in de puntenrangschikking wat ons een mooie trofee opleverde. En vanaf nu kunnen we dus zeggen dat ZCK derde werd op het “FINA World Championschip Qualifying event 2018 in Luxemburg”. Dikke proficiat aan alle zwemmers!

Sponsors
Facebook