28/07/2017 was het zover.. De start van het Belgisch Kampioenschappen (BK) zwemmen in de Wezenberg te Antwerpen. Deze keer halfuurtje vroeger uit de veren dan op het VZC, want het inzwemmen startte alvast om 7u30. Maar dat vroege uur kon Fleur Bosmans niet deren! Om 7u15 stond ze reeds paraat om als enige ZCK’er de kleuren van de club te verdedigen. De goesting was alvast groot, zeker nadat ze op het VZC reeds knap gepresteerd had. Het bad was alvast gekend na de afgelopen individuele trainingen die ze er had afgewerkt. Het gevoel zat goed. Nog even uitrusten om dan alles te geven.
Ondanks we slechts 1zwemmer hadden, was ZCK goed vertegenwoordigd van supporters: Familie Bosmans aanwezig op de tribune, trainers aan de zwembadrand en sponsor in de VIPlounge. No stress Fleur, maar ja we supporteren allen voor jou;-)

Halfuurtje na de start van de wedstrijd was het aan Fleur om zich naar de oproepkamer te begeven. Niet veel later was de reeks van Fleur aan de beurt en klonk het startsignaal van de 100m schoolslag. Een slechte onderwaterbeweging maakte dat ze van bij het begin een beetje achter lag, maar Fleur had het in de gaten en deed er alles aan om het gat te dichten. Na het keerpunt lagen we terug in de running om onze besttijd te bevestigen. Helaas had de eerste 50m haar iets teveel krachten gekost en eindigde ze 2” boven haar recentelijk nieuwe besttijd van het VZC. De teleurstelling bij Fleur was groot, maar niet getreurd de volgende dag was er een nieuwe kans om zich te bewijzen op de 200m schoolslag. Nog een dagje goed uitrusten en goed eten om dan nog een laatste keer op het kampioenschap te presteren.
De volgende ochtend stond Fleur alweer met de glimlach paraat, klaar om alles te geven op de 200m schoolslag, haar favoriete nummer. Ook de supportersfamilie Bosmans was weer van de partij. Zelfs de voorzitter kwam een kijkje nemen en zat samen met zijn 3dochters op de eerste rij. Dankje voor alle support.. het deed haar deugd!
De eerste 100m keerde ze maar liefst 1” sneller dan de dag ervoor! Mooie slag mooi ritme, volledig op koers. Helaas de laatste 50m kwam de versnelling er niet meer uit maar eindigde ze toch nog op een mooie 4e plaats in haar leeftijdsjaar!! Knap werk! Het is niet evident om als enige zo lang door te trainen. Volgend jaar zorgen we alvast voor company;-)

Bedankt Fleur om ZCK te vertegenwoordigen op het BK! Het was fijn om daar samen met jou te mogen staan. Dinsdag nog een laatste keer alles geven op de recordpoging in klein bad en jaaa.. dan heb jij ook eindelijk recht op een welverdiende vakantie;-)

Sponsors
Evenementen
Kalender
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5