Maandag 10 juli 2017: D+9: De ontknoping van het mysterie…

Vandaag onze laatste volledige dag op het zonnige Mallorca. Onze 10 dagen zijn voorbij gevlogen. Het had voor de meesten gerust nog wat langer mogen duren, maar uiteraard kijkt iedereen er ook naar uit om morgen het thuisfront terug te zien.
Op deze laatste “echte” dag stonden er weer twee trainingen op het programma. Na de ochtendtraining hebben de trainers een lijstje gemaakt van alle zwemmers die een badmuts wilden kopen (en welke badmuts), want met hoe meer we waren, hoe lager de prijs. Uiteindelijk werden 22 badmutsen besteld. Daarna konden we richting hotel om snif-snif onze koffers al beginnen te maken. Alles wat niet meer nodig was (zijnde alles behalve pyjama, zwemgerief, toiletgerief en kledij voor morgen) kon alvast de koffer in.
Na het middagmaal werden onze zwemmers nog toegesproken door de neef van Bart en Stefan Timmers. Deze bleek ooit nog meegedaan te hebben aan de Olympische Spelen. Hij bracht hen op de hoogte hoe het spel ’s avonds zou aflopen. Met alle verzamelde tips konden ze alle details over het mysterie te weten komen, en konden ze vanavond hun daders contacteren om deze met de feiten te confronteren. Hiervoor hadden ze slechts 3 pogingen…
Een laatste keer platte rust werd door de zwemmers vol enthousiasme onthaald (hum-hum), en daarna was het tijd voor de laatste avondtraining. De ene zwemmer zit al wat beter dan de andere, maar de trainers keren met een goed gevoel terug naar huis. Nu nog goed uitrusten en de kleine kwaaltjes hier en daar laten herstellen en dan zullen de meesten er wel staan op hun kampioenschap!
De droog-opwarming van de laatste avond-training gebeurde in spelvorm. Hierbij hebben de zwemmers op de valreep nog enkele tips verdiend die hen kunnen helpen om tot de oplossing van het mysterie te komen. Echter zal blijken dat ze toch net niet voldoende tips verzameld hadden om helemaal zeker te zijn. Op de vragen “wanneer de diefstal gebeurd is”, “waarom de diefstal gebeurd is” en “waar de vlag nu verstopt is” hebben ze een antwoord gevonden; bij de daders hebben ze echter nog meerdere opties. De zwemmers mochten 3 mensen aanduiden die apart een telefoontje naar de mogelijke daders mochten doen om alzo te weten te komen wie de echte daders was (de echte dader zou toegeven, de andere personen wisten van niets). Het was dus belangrijk dat ze te vertrouwen personen aanduiden om te telefoneren zodat de mol geen informatie kon achterhouden. Yaro, Fausto en Fleur belden respectievelijk Lise Buelens, Laetitia en Anne. De conclusie van onze 3 bellers was dat Anne de vlag gestolen had “na de Feryn Sprint Cup” “omdat ze een beetje tuureluut is en dacht dat de vlag magische krachten bezat” en dat de vlag momenteel verstopt lag “onderaan in het materiaalkot van het zwembad”. Wat helemaal correct was! De frietjes na de kampioenschappen zijn binnen voor de niet-mollen!
Daarna volgde “voor de fun” nog een groepsstemming over de Mollen. Volgende 3 namen werden naar voren geschoven: Eline, Seppe en Ella. Het antwoord was helaas niet correct… Om de spanning erin te houden krijgen de mollen morgen nog een extra opdracht zodat de zwemmers nog wat verder kunnen speuren… We zullen de namen van de mollen pas bekend maken wanneer we in Zaventem geland zijn.
Tot slot van de avond kregen alle zwemmers nog een klein aandenken aan deze stage: een super origineel, cool haai-waterspuitje. Het duurde dan ook geen 10 seconden eer iedereen aan de rand van het zwembad zijn haai aan het vullen was… En ook de zwemmers hadden nog een kleine verrassing voor onze “duivel-doet-al” Ilse (verpleegster, inkoopster, luisterend oor,…). Zeer leuk initiatief van hen!
En daarna was het tijd voor het laatste GSM-halfuurtje (jawel, ze hebben bewezen dat ze best wel zonder kunnen doorheen de dag) en voor de allerlaatste keer ging iedereen op zoek naar zijn kamer voor onze laatste nacht op Mallorcaanse bodem.
Morgenavond mogen de ouders weer zelf zorgen dat hun kroost tijdig in en uit bed is, gezond eet, tijdig op de training geraakt en de dag rustig doorbrengt zodat ze uitgerust geraken tegen de kampioenschappen. Wij hebben gemerkt hoeveel energie dit soms kan vragen dus allemaal veel succes: jullie opdracht begint morgen…
Voor ons was het alvast een plezier om deze bende te mogen begeleiden op deze leuke stage. Wij hopen dat de zwemmers even mooie herinneringen hebben als wijzelf, en we hopen dat de trainingsarbeid zijn vruchten zal afwerpen… Go #TeamZCK!