Vrijdag 15 juli 2016

Met 6 zwemmers trokken we ’s morgens richting het zwembad te Gent voor de eerste dag van het Vlaams zomercriterium.

Stallaert Yaro mocht de spits afbijten met een 200m wisselslag en bevestigde zijn besttijd van klein bad. Duhamel Thibault wist zijn besttijd 100vs met 4 tienden te verscherpen. Nadien was het aan onze benjamin-meisjes (Gitte, Annouck en Tessa) die de trainers telkens opnieuw konden verrassen met een prachtige nieuwe besttijd op de 400m vrije slag. Thibault sloot zijn voormiddag af met de 200m rugslag. Als laatste in de voormiddag was Bosmans Fleur aan de beurt. Zij startte haar weekend met een knaltijd op de 100m vrije slag, maar liefst 2 seconden sneller dan haar vorige 25-mbad tijd.

In de namiddag mochten de benjamin-meisjes gaan rusten en waren de jongens klaar om ook hun tijden te verbeteren. Vooral Ferre heeft Anne kunnen verrassen door net geen minuut onder zijn vorige besttijd te duiken. Ook Wout en Finn zwommen samen 18 seconden sneller.

Yaro en Fleur kwamen in de namiddag nog een laatste maal aan bod op resp. de 100m vlinderslag en 200mwisselslag. Fleur dook maar liefst 4 seconden onder haar besttijd op 200m wisselslag. Duhamel Thibault sloot de eerste dag van zijn zomercriteirum af met de 100m schoolslag.

Dag 1 werd afgesloten met een heleboel nieuwe besttijden en veel lachende gezichtjes.

Zaterdag 16 juli 2016

De tweede dag van het zomercriterium begon vroeg. Om 7u15 stonden trainer en official alvast op post in de sporthal om het ZCK plaatsje te bewaken opdat alle 20 competitiezwemmers plaats hadden om hun zwemzakken te zetten en matje of veldbedje uit te stallen. De ZCK delegatie was een pak groter geworden dan vrijdag. Rond 7u45 waren alle (voormiddag)zwemmers fysiek aanwezig, maar nog lang niet wakker. Het loszwaaien gebeurde op automatische piloot. Al bleven sommige hangen op de hoelahoep beweging van de heupen.. fysiek bezig zonder al te weinig inspanning! Gelukkig was het geen voorbode voor het verdere verloop van de dag.

Tijdens het inzwemmen, om 8uur, toverde het SR Rozenbroeken zwembad al gauw om van een rustgevende stil rimpelloos wateroppervlak tot een krioelende mierenhoop. Niet alleen ZCK was met meerdere zwemmers komen opdagen. Sommige zwemmers dachten hun te kunnen verstoppen in deze krioelende massa en hun opwarming wat in te korten, maar dat was niet gerekend op het goed uitgeruste oog van de trainers. Start, keerpunt en aankomst werd voor een laatste keer geverifieerd. Tempo’s werden bepaald en de chrono’s zeiden dat het goed zou zijn.

De meisjes 11-12jarige opende de wedstrijd met de 100m rugslag. ZCK deed het lang niet slecht, al was er bij sommige zwemmers wel nog een licht verschil tussen de gevraagde uitvoering van de technische aandachtspunten en de werkelijkheid. Bij één van onze 11-12jarige jongens 100m rugslag begon het zelfs te kriebelen aan de neus. Gelukkig was het niet aan de kleine teen. Benieuwd wat hij dan zou gedaan hebben. Vele benjamins zagen hun besttijden sneuvelen, andere durfden hun nog niet volledig te geven, maar voor hun volgende wedstrijdnummer brachten de trainers daar verandering in. Op de 400m vrije slag meisjes 13-14jarige wisten de dames hun trainer blij te maken. De prestaties waren boven verwachting. Ook de jongens 13-14jaar deden het niet slecht op de 100m rugslag. Allen verbraken ze hun persoonlijk record in 50mbadtijd. Al hadden sommige graag nog een tikkeltje meer van hun besttijd gepitst. Op de laatste wedstrijd van de voormiddag, 200mvrije slag bij de heren 15+, wist onze zwemmer zijn besttijd te bevestigen.

Tegen 13u was ook de voltallige namiddagploeg gearriveerd. Ze vervolledigden het team en legde de banen weer een beetje voller. De keerpunten, starten, aankomsten en tempo’s werden gecheckt. De trainers keken ernaar en zagen dat het goed was.

In de namiddag mochten de 11-12jarige jongens de wedstrijd openen met 100m vrije slag. Ondanks de benen bij sommige wagenwijd open ging bij de startduik werden er straffe tijden neergezet, meer zelfs.. fenomenale tijden! Jullie wisten je trainers en ouders te laten glunderen. En slaagden erin om de eerste plaats op het podium rood te kleuren. Finn Maessen behaalde met zijn nieuwe besttijd op 100m vrije slag een A-tijd en tevens een gouden medaille. Al was het niet Maessen Finn die op het podium stond, maar een clubgenoot die de medaille in ontvangst nam terwijl Finn zich alvast kon focussen op de zondagwedstrijd onderweg naar huis. De 11-12jarige meisjes moesten zeker niet onderdoen voor de jongens op de 100mvrije slag. Ook zij hebben hun persoonlijk record verbroken. De 13-14jarige jongens wisten op de 400m vrije slag één voor één de hoge verwachtingen van de trainers in te lossen. Persoonlijke records werden niet gewoon een beetje aangescherpt, maar werden volledig verpulverd. Eveneens het voormalige clubrecord op de 400mvrije slag bij de 13-14jarige jongens werd verbroken door Jari Okens. Hiermee behaalde Jari ook zijn A-tijd op de 400m vrije slag. Vervolgens sloten onze 13-14jarige dames de dag voor ZCK af op de 100mrugslag. Een persoonlijk record werd verbroken en ZCK behaalde tevens een tweede medaille dankzij Van Tilburg Dauwe die naar het zilver zwom.

Besluit: We sluiten de tweede dag van het zomercriterium meer dan tevreden af. Zondag hopelijk meer van dat!

Zondag 17 juli ’16

Op de laatste dag van het Vlaams zomercriterium doken er 14 ZCK’ers het water in om hun trainers nog maar eens te verrassen.

Ditmaal mochten de meisjes 11-12 jaar startten met 200m wisselslag. Tessa en Gitte toonden dat ze nog steeds fris genoeg waren en zwommen hun besttijd naar de haaien. Silke Huysmans voelde zich niet zo lekker en kon haar tempo niet volhouden. Jammer genoeg geen besttijd voor haar.

De benjamin jongens mochten hun daarna bewijzen op de 100m schoolslag. Alweer besttijden voor Maessen Finn en Desard Wout. Segers Ferre wist jammer genoeg zijn vorige knaltijden niet door te trekken naar de 100m schoolslag.

Fleur zwom als enige dame de 200m vrije slag en wist maar liefst 6seconden onder haar vorige besttijd te duiken. Onze vooropgestelde pronostiek kwam dicht in de buurt. Na Fleur mochten de jongens hun bewijzen op hun favoriete nummer, de 100m schoolslag. Het werd uiteindelijk Quinten die zich als snelste van de groep kon ontpoppen en met GOUD mocht bekronen. Yaro, zat Quinten dicht op de hielen en mocht het ZILVER mee naar huis nemen. Ook Arthur, Rob en Jo doken mooi onder hun besttijden. Vervolgens was het aan Thibault om zich te bewijzen op de 100m rugslag en sloot daarmee eveneens zijn vlaams zomercriterium 2016 af.

In de namiddag zwommen Finn, Wout en Senne de 200m wisselslag. Finn en Senne wisten hun besttijd te verscherpen met resp. 9 en 2 seconden. Mooie prestaties. Nadien was het de beurt aan Tessa, Gitte, Anouck, Sophie, en Silke H. op de 100m schoolslag. Stallaert Tessa verbeterde haar besttijd en zwom daarmee recht naar het goud. Anouck wist maar liefst 12seconden onder haar besttijd te duiken. Silke H. had goed gerust tijdens de middag en wist samen met Sophie hun oorspronkelijke besttijd te verscherpen.

De miniemen jongens (Arthur, Rob, Yaro, Jo en Quinten) zwommen samen meer dan een halve minuut sneller dan hun klein bad tijd op de 200m vrije slag. Het vlaams zomercriterium afsluiten deden we met Fleur die meer dan een seconde onder haar besttijd zwom op haar favoriete nummer, de 100m schoolslag, en als kers op de taart een zilveren medaille mee naar huis mocht nemen.

We kunnen spreken van een knalweekend met besttijden voor iedereen, proficiat!

Sponsors
Evenementen
  • Geen evenementen
  • ZCK op sociale media