Het voorbije weekend vond in Antwerpen het BK Open plaats. Voor onze deelnemende zwemmers is dit een beloning voor het harde werk, aangezien het niet zo simpel is om hiervoor één of meerdere limieten bij mekaar te zwemmen. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om te kijken waar ze staan binnen de Belgische zwemwereld en hun te meten met de Belgische toppers zoals Pieter, Louis, Fanny en Kimberly…

Dit jaar namen Senne DB (100 en 200 schoolslag), Rob (50 rugslag) en Eline (50 vlinderslag) deel. Zij sloegen zeker geen slecht figuur en rekening houdend met de opbouwfase waarin ze momenteel verkeren, haalden ze eruit wat op dit moment mogelijk was. Senne sleepte zelfs, mits wat kunst en vliegwerk, nog een B-finale uit de brand. Mooi zo.

Tussendoor was er ook plaats voor een officieus jongerenkampioenschap (11-14 jarigen) waarbij de 8 beste zwemmers (per geboortejaar) op de 200 meter wisselslag en de 8 beste zwemmers op de 400 meter vrije slag mekaar bekampen in een rechtstreekse finale. Voor ZCK waren beide broers De Valck geselecteerd. Zowel Dante (13 jarigen) als Matteo (14 jarigen) eindigden op een mooie 4de plaats op de 200 meter wisselslag. Proficiat.