De Feryn Sprint Cup vindt nu al een aantal jaar plaats op de laatste zondag van de Paasvakantie. Ook deze editie waren de Weergoden ons welgezind en konden we genieten van een buitengewoon aangenaam voorjaarszonnetje. Zelfs de Paashaas was ons niet vergeten en had voor elke zwemmer en afgevaardigde een kleine attentie verstopt in het zwembad, lekker …

De wedstrijd zelf was ondanks de mindere opkomst dit jaar, toch van een hoog niveau. Onze eendjes zwommen met bravoure 100 meter wedstrijden alsof ze nooit anders gedaan hadden (zou de stage daar iets mee te maken hebben?). Voor Danse, Warre en Amélie was het zelfs hun allereerste wedstrijd in competitie voor ZCK.

Ook bij de competitiezwemmers was het heel spannend. Tijdens de finales in de late namiddag ging het hard tegen onzacht tijdens de wedstrijd, maar super sportief erna… en zo hoort het! Een overzicht:

Meisjes (11-12 jaar)ZilverElla DM
Jongens (11-12 jaar)BronsWout M
Meisjes (13-14 jaar)GoudEline
Jongens (13-14 jaar) GoudMatteo
ZilverDante
BronsSean
Meisjes (15-16 jaar)ZilverSilke C
Jongens (15-16 jaar)ZilverSenne DB
Meisjes (17+ jaar)BronsFleur
Jongens (17+ jaar) BronsRob

Volgende clubrecords wisselden van eigenaar – Senne DB (100 WI en 200 WI), Dante (50 RS en 200 WI), Matteo (50 VL) en Jari (50 VL). Proficiat Mannen!

Traditioneel werd de wedstrijd afgesloten met onze versie van de “Australische aflossing”. Dit jaar werd het een razend spannend duel tussen DDAT en ZCK waarbij zowel de meisjes (Silke H – Tessa – Eline – Silke C) als de jongens (Rob – Senne DB – Jari – Matteo DV), naar voor gestuwd door de geweldige ambiance, een extra versnelling vonden in de laatste wisselslagaflossing en de overwinning op zak staken.

Grote dank aan alle zwemmers, trainers, afgevaardigden, officials, jurysecretaris, fotograaf, alle vrijwillige helpers, sponsors, supporters en Paashaas voor hun enorme inzet en fijne sfeer heel de dag!

Bedankt hoofdsponsor FERYN voor het mogelijk maken van deze geweldige wedstrijd!

Klik hier voor foto’s