Op elke tweede zaterdagochtend van februari, zo rond 6u ’s ochtends, komen de Vlaamse jeugdzwemmers traditioneel hun bed uit om zich in Antwerpen te gaan meten met hun leeftijdsgenoten. En dat was ook dit jaar niet anders.

12 ZCK-ers waren er in 2018 in geslaagd zich individueel te plaatsen voor dit Vlaams JeugdKampioenschap: Bij de 12-jarigen waren Ella, Silke en Wout van de partij, bij de 13-jarigen: Melina, Naomi, Dante, Bram en Thomas en bij de 14-jarigen Eline, Febe, Matteo en Sean.
Daarnaast kwamen ook nog Fillo, Noor en Tessa speciaal de ZCK-aflossingsploegen versterken.
Mogen deelnemen is uiteraard al een knappe prestatie op zich! Maar als je er dan toch bent wil je natuurlijk top-prestaties leveren.

Qua prestaties van het weekend kunnen we hinken op 2 gedachten. Enerzijds heeft ZCK nog nooit zo’n berg medailles mee naar huis gebracht. En er vielen zeker en vast mooie tijden te noteren. Maar anderzijds waren toch niet alle gezwommen tijden in lijn met wat op voorhand verwacht/gehoopt werd. Daarvoor zijn er verschillende mogelijke verklaringen (ziekte, blessures, verandering van trainingsregime,…), maar dat is analyse-werk voor de trainers.
De trainers zijn er echter wel van overtuigd dat iedereen het beste van zichzelf gegeven heeft en dat niemand zichzelf iets kan verwijten. Sport blijft sport: you win some, you lose some!
Daarom een dikke proficiat aan alle zwemmers: met het eremetaal, maar zeker ook met hun positieve inzet (zowel op training als wanneer het wat moeilijker liep op de wedstrijd)!

Absolute uitblinker op dit kampioenschap was Dante: op 6 individuele starten kroonde hij zich maar liefst 4x tot VLAAMS KAMPIOEN (100m Rugslag, 200m Rugslag, 100m Vrije Slag en 200m Wisselslag). Op zijn resterende wedstrijden (200m Vrije Slag en 100m Vlinderslag) kaapte hij ook nog 2x brons weg.

Eline behaalde dit jaar haar eerste Vlaamse medailles. Zilver op de 200m Vlinderslag (op een halve seconde van goud) en brons op de 100m Vlinderslag.

Matteo dikte zijn Vlaamse medaille-palmares aan met 2 bronzen medailles (100m Vlinderslag en 100m Vrije Slag).

Sean, vrijdag en zaterdag nog ziek met koorts, zwom op zondag sterk naar het zilver op de 200m Schoolslag.

Silke knalde zichzelf dan weer heel knap naar een zilveren medaille op de 100m Rugslag, en dat terwijl het er enkele dagen eerder nog naar uitzag dat ze niet zou kunnen deelnemen omwille van een blessure aan de knie…

Onze miniemen jongens (Dante, Sean, Matteo en Thomas) keerden ten slotte ook nog naar huis met de titel van VLAAMS KAMPIOEN op de 4x100m Vrije Slag. Ook op de 4x100m Wisselslag tikten ze trouwens autoritair als eerste aan (6 seconden voorsprong op de tweede en 15 seconden op de derde), maar werden ze helaas uitgesloten…

Eindbalans: 13 medailles (slechts 4 clubs stonden vaker op het podium), waarvan

  • 5x GOUD en dus VLAAMS KAMPIOEN
  • 3x ZILVER
  • 5x BRONS

Dat leverde ZCK een mooie 7e plaats op in de medaillestand, waarmee we dit kampioenschap de succesvolste club van Vlaams Brabant waren…
Proficiat, allemaal!

Sponsors
Kalender
<< jul 2019 >>
mdwdvzz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Facebook

ZCK - because we love swimming

5 days 14 hours ago

Aangezien ZCK zijn zwemmers naar verschillende windstreken uitstuurt, heeft de persverantwoordelijke zijn verslagteam uitgebreid. Gisteren kon je via Stage ZCK al een eerste keer genieten van het verslag van de ZCR reporter (zowaar vanuit het vliegtuig) en uiteraard blijft de vaste stagereporter op post in Kranevo... Voor de ongeduldigen en/of…