Verslag Mich

Quatorze juillet, onze laatste volledige dag in Abbeville en de tweede dag van het Zomercriterium in Izegem. ’ s Ochtends bij het wekken en het ontbijt niet veel speciaals te melden… totdat we voor een gesloten zwembad-deur stonden. Aangezien er ook 1 van de meisjes van de lokale zwemclub voor de deur stond, besloten we even te wachten. Niet veel later kwam de kuisvrouw van ons verblijf de buitendeur van het zwembad open doen. Het gebouw leek vrij verlaten, hoewel we wel enkele mensen in het kleine binnenbad gezien hadden. Snel omkleden zodat we toch nog tijdig in het bad zouden liggen, maar helaas… ook de poorten tussen de kleedkamers en het zwembad bleken gesloten. In ware detective stijl onderzochten we eventuele alternatieve manieren om aan het zwembad te geraken maar uiteindelijk hadden we toch de hulp nodig van de Abbevilliaanse trainer die… gewoon riep naar de redder om de poort te openen. Bon, we konden beginnen trainen. BJK had een rustige regeneratie/recuperatie training, terwijl de BK-ers een pittig uithoudingsvermogenstukje mochten afwerken.

Na de training kregen enkele zwemmers een kiné-behandeling door Sam, terwijl enkele anderen de nodige inkopen gingen doen om zondagochtend smoskes te maken.
Daarna was het al snel tijd om te gaan eten: couscous met tomaten en aardappel/augurk/mayonaise-mengeling als voorgerecht, paella als hoofdgerecht, en kiwi en een nectarine als dessert. Na de platte rust was er even tijd om de valiezen al wat klaar te maken. Tussendoor probeerden we om een livestream van de Rode Duivels te vinden. Door de Franse feestdag was er niemand te vinden die ons kon helpen (de laptop en beamer van vorige keren konden we dus niet gebruiken), maar blijkbaar werkte het veel vlotter op onze eigen laptop. Op 1x wifi-verbinding verloren te hebben na, was er amper een hapering en dus konden we perfect zien hoe de Rode Duivels verdiend de derde plaats veroverden. Tegelijkertijd veroverden onze ZCK-ers in Izegem ook weer een serieuze portie eremetaal en besttijden.

’s Avonds volgde onze laatste wandeling naar Le chiffon rouge waar we als laatste menu volgende gerechten kunnen toevoegen aan ons lijstje: een slaatje met lever en spek, spaghetti met 3 grote gehaktballen en tomatensaus, en een carré confituurke.
De rest van avond verliep zoals de voorbije dagen: beetje “hangen” en GSM-en. Als extraatje kwam daar vandaag natuurlijk nog bij: Laatste restjes inpakken, alles nog eens controleren. En dan bedje in voor onze laatste stage-nacht! Hopelijk hebben de zwemmers geen wilde plannen: wij houden in elk geval de wacht aan de uitgang. Vraag is alleen hoelang we zelf nog kunnen wakker blijven…

Wist je dat:

  • … we vandaag bij de platte rust een zwemmer absoluut niet wakker kregen? Wat we ook probeerden (licht aan, schudden aan schouders, water in gezicht, voeten/vingers spelen, lawaai in de kamer,…): na 15’ minuten hadden we nog steeds niets resultaat! Pas wanneer we de matras naar buiten aan het schuiven waren en al halverwege de kamer waren, kwamen de eerste tekenen van leven… Straf spul in die drinkbussen!
  • … de stad Abbeville gisteren (en vanavond) een vuurwerk organiseerde om de goede resultaten van onze clubgenoten in Izegem te vieren? Ze combineren hiervoor dan ook de kleuren blauw (van onze ZCK-zwemzak), wit (omdat we hier meer melk drinken dan ze voorzien hadden…) en rood (van onze ZCK T-shirt). Sympathieke mensen, die Abbevilliërs…