Verslag Mich

Vanochtend ging alles heel vlot in vergelijking met de voorbije week. Slechts 12 zwemmers wekken en wegen, slechts 12 drinkbussen vullen, op niemand wachten om naar het zwembad te vertrekken. Gevolg: we waren 10’ vroeger dan anders klaar aan de rand van het zwembad. Tijd dus om los te zwaaien maar dit werd verstoord door het brandalarm. Gelukkig hadden ze omgeroepen dat het een oefening was en dat we dus niet moesten evacueren. Sam spotte een bizar zwemmend wezen in baan 7. Voor de BJK-er stond er een recuperatie-training op de planning, de grote BK-ers hadden een WC-training (nee: geen toilet; weerstandscapaciteit), uitgezonderd Jari die een lange recuperatietraining had. Ook ikzelf heb nog een poging ondernomen om een training mee te doen (zoals beloofd aan de zwemmers) en heb de enorm zware (voor mij dan toch) training zelfs helemaal afgewerkt, al was het op het einde waarschijnlijk meer “overleven” dan zwemmen. Mogelijk was er ook een verband tussen mijn aanwezigheid in het zwembad en de eerdere opmerking van Sam.

Na de training hebben we een halfuurtje lenigheid gedaan en aangezien ik vandaag onder de categorie zwemmers viel, mocht ik ook hier meedoen. Ik heb spieren gevoeld waarvan ik niet wist dat ik ze nog had, en waarvan ik vermoedelijk morgen er nog meer zal aan herinnerd worden dat ik ze heb. Terug naar onze hebergement voor een chocomelk herstel en enkele kiné-behandelingen (wat een luxe om kiné’s op stage te hebben: absolute meerwaarde). In de chiffon rouge stond er deze keer quiche (meer ei dan groenten), rijst met vis en groentjes en kiwi en nectarine op het menu.

De meeste zwemmers hadden nood aan wat extra rust en daarna hebben we, hoewel het weer ons wat in de steek laat de laatste dagen, een beetje Kubb gespeeld in het park. Daarna nog wat extra melk, ontbijt-aanvulling en een pakje druiven gaan kopen, en na een spelletje weerwolven konden we vertrekken voor ons avondeten (videe met kaas/champignonvulling als voorgerecht, pasta met een soort varkenshaasje-achtigs iets met pepersaus als hoofdgerecht en bodding als dessert). En na de GSM en kiné-behandelingen kon iedereen stilaan weer naar bed…

Wij wensen onze ZCK-teamgenoten morgen HEEL VEEL SUCCES in Izegem op het Vlaams Zomercriterium! Wij supporteren vanop afstand en duimen voor heel veel besttijden en hopelijk ook wat eremetaal: GO #TeamZCK!

Wist je dat:

  • … Senne de enige die niet opgeëist wordt door zijn/haar GSM, en gewoon rustig een boek leest? Hij had gisteren al naar huis gebeld en 1x per 2 dagen is genoeg…
  • … Jari wilde plannen heeft na het BK? Nachtjes door, frieten eten,… Maar de voorbije en komende weken: 200% focus, keihard trainen en veel rusten! Wat een overgave!
  • … ik mijn broer ken? We krijgen hier soms rare vragen…