Verslag Mich

Vandaag een dag zonder veel speciaals: slapen – wekken – opnieuw wekken – zwemmen – lenigheid – spel – eten – slapen – spel – droogopwarmen – zwemmen – eten – avond – slapen – klaar!

OK. Toch even een poging om het iets uitgebreider te doen:
Aangezien de emmer water de dag ervoor niet zo in de smaak viel, vroegen de meisjes om anders gewekt te worden. Als gevolg daarvan knalde Hakuna Matata snoeihard uit onze boxen. De meisjes waren er inderdaad wakker van (op enkele super-vaste slapers na), Renzo en Jannes dachten dan weer even dat de wereld verging. Ook op het bovenverdiep hadden ze de wek-methode gehoord voordat Lise kans had om wekdienst te spelen. Na het ontbijt, volgde voor de BJK zwemmers de langste training van de stage: exact 5 km stond er op het programma. De ZCR-zwemmers zitten in hun afbouw-periode en de grote BK-ers hadden een sprint-training.

Wanneer we terug in ons verblijf waren, speelden we Kahoot. Er werden 18 baby-foto’s van alle ZCK-trainers getoond, en de zwemmers moesten in groepjes van 4 proberen te raden wie er op de foto stond. ’s Middags kregen we een croissant met kaas in gebakken, kotelet met linzen en aardappeltjes, en een kiwi met een banaan. Aangezien de vermoeidheid begint toe te slaan, hadden de zwemmers de keuze tussen 1u30 of 2u platte rust. Hier werd gretig op ingegaan. Na de platte rust hadden de zwemmers nog 30’ vrij waarop ze hun kamer eens konden opruimen. In sommige kamers was dat geen overbodige luxe aangezien de trainers amper zonder ongelukken tot het einde van de kamer geraakten. Na een stuk fruit en een droogopwarming was het weer tijd om naar L’aqu’ABB te wandelen, een traject van toch wel een dikke 100m dat voor enkelen lijkt op de dodentocht. Voor de ZCR-zwemmers was dit de laatste namiddag/avond-training van deze stage. Opnieuw gaan eten (worteltje, tomaat en rode biet als voorgerecht, bloemkool met een snede hesp, en een pudding als dessert) en dan het thuisfront even op de hoogte brengen (of is het eerder hun vlammetjes en streaks of iets dergelijks met elkaar onderhouden) via de GSM en dan weer stilaan gaan dromen over top-races op de komende kampioenschappen (al zullen sommigen eerder iets anders dromen…).

Morgen hebben de BJK- en BK-groep een rustdag en kunnen zij dus uitslapen. De ZCR-zwemmers trainen wel 1x ’s ochtends (aangezien zij donderdag een rustdag hebben). Maar wie vanavond voor zijn eigen slaap-uur ging slapen, mocht morgen toch de training skippen en uitslapen (maar dat wisten ze uiteraard niet, omdat we willen weten wie er echt te moe is). Blijkbaar zijn ze allemaal toch nog energiek genoeg, wat een goed teken is…

Morgenavond is het weer Rode Duivels tijd! Daarom zal het GSM halfuurtje ongeveer doorgaan tussen 17u20 en 17u50! Men zegge het voort…

Wist je dat:

  • … Jurgen eigenlijk Liesbeth was? (heel lang geleden dan toch…)
  • … de 3 voorbeeldige meisjes vandaag toch niet even voorbeeldig waren?