Verslag Mich

Bij ZCK op stage is zondag (dit jaar) geen rustdag. Zoals gebruikelijk werden de zwemmers immers om 6u40 gewekt, aangezien we om 8u alweer in het water moesten liggen. De laatste keer in aanwezigheid van Suzanne: vanaf morgen kunnen we de zwemtrainingen dus weer probleemloos vervangen door andere leukere activiteiten. Voor de zwemmers die dit lezen: you wish… De vaste leverancier van het stokbrood bij het ontbijt bleek vandaag gesloten te zijn, waardoor er deze keer minder brood dan gebruikelijk was. Ook het aanvullen van de melk gebeurde spaarzaam, maar achter de rug van ons “madamme” hebben we in een kast toch de rest van de voorraad gevonden. Uiteindelijk hebben alle zwemmers toch voldoende kunnen eten. De ochtendtraining (de enige van de dag) werd afgesloten met een sessie lenigheid en een sprong van de wipplank.

Nadat zwembroeken, handdoeken, badpakken uitgehangen waren (of bij sommigen: “in de slaapkamer gedropt waren”) speelden we nog een spelletje blackbox. De zwemmers kregen enkele stellingen waarop zij (individueel en anoniem) moesten antwoorden met de naam van 1 iemand uit de groep. Daaruit bleek onder andere dat de meesten Ella of Hanne zouden verkiezen als ze met iemand op een onbewoond eiland zouden zitten, dat Thomas het meeste kans heeft om later kuisvrouw/-man te worden en dat Lise met de meeste zwemmers mee mag naar het ziekenhuis om hun handje vast te houden. Het middagmaal bestond deze keer uit een “kaas-gebakje”, rijst met kip en curry en de 2 traditionele stukken fruit.

Weer even platte rust en dan de trainers-challenge! De 5 kampen krijgen poker-chips en krijgen van de trainers enkele uitdagingen die ze tegen elkaar moeten doen en waarop ze moeten inzetten. Winnen ze de uitdaging krijgen ze hun inzet plus extra chips terug. Zoniet verliezen ze hun inzet. Na een kruiwagenrace, een rondje tik-tak-boem, een tuimelslangrace, een spelletje “zeg eens euh”, een bottle-flip-battle, het raden van de aflossingstijd van het trainersteam en het aframmelen van het getal pi, kwam het rugslagkamp als winnaar uit de bus. De verliezers waren het schoolslagkamp die Yaro naar het baksteenslag-kamp stuurden.

’s Avond gingen we opnieuw ietsje eerder eten (koude boontjes, pasta met zalm en een yoghurtje(*) ) dan op een normale stage-dag omdat het galabal, dat oorspronkelijk dinsdagavond gepland was, door “gekende omstandigheden” verplaatst werd naar vandaag. Aangezien er onder de zwemmers ook steeds meer toenadering tussen jongens en meisjes gezocht wordt, vonden sommigen dit zeker niet erg. Noch de gekende koppeltjes, noch ons nieuwste koppeltje, noch de koppeltjes “under construction”. Temptation Island is er niets tegen. Met wat gezouten chips en nootjes en wat grenadine drankjes, maakten we er in elk geval een leuke avond van. DJ S.A.M. zorgde voor een spetterende DJ-set waarop iedereen zich eens kon laten gaan. Iets later dan het normale uur (maar ook niet te veel natuurlijk) trok iedereen richting (eigen) slaapkamer omdat we toch enigszins uitgerust moeten zijn tegen dinsdagavond… We are Belgium!

(*) in de hoop dat Suzanne niet tot het einde leest: vervang yoghurtje door éclair…

Wist je dat:

  • … Noah 28 bottle-flips doet in 1 minuut? Indrukwekkend!
  • … sommige jongens een éénpersoonsbed wat eenzaam vinden en er dan maar een tweepersoonsbed van maken opdat ze samen kunnen slapen? (Matteo en Wout)
  • … scherven geluk brengen, he Wout?
  • … Stefan met al zijn levenswijsheid ons een lifehack heeft getoond om een kauwgom te met een ijsblokje te verwijderen van de grond?
  • … Dauwe haar zin tijdens “zeg eens euh” begint met… “euh”? Concept niet helemaal begrepen, Dauwe?
  • … ik naast zwemtrainer ook dansleraar ben voor de dames? Niet onlogisch met mijn verleden als studio 100 danser natuurlijk..