Reeds voor de 6e keer organiseerden we onze eigen Feryn Sprint CUP! Reeds zeer vroeg waren het bestuur en enkele helpers uit de veren om alles klaar te zetten voor deze wedstrijd. Want door het grote aantal deelnemers van 15 verschillende clubs, waren we genoodzaakt om onze zwemmers tijdens de wedstrijd onder te brengen in de zaal De Toekomst. We werkten ook de eerste keer met oproepkamers. Alles bij elkaar gezien mogen we van een zeer geslaagde editie spreken : veel deelnemers, prachtig lenteweer, geweldige hulp van bereidwillige ouders en trainers ,.. en natuurlijk ook de prachtige prestaties van onze zwemmers.

Bij onze eendjes nam Fillo Clerbout voor de eerste keer deel aan een officiële wedstrijd en meteen wist ze ZILVER te behalen op de 100 m wisselslag. Proficiat Fillo !

Voor de 11 jarigen en ouder was het dezelfde formule als andere jaren : een verplichte wedstrijd (100 m wisselslag) en daarna 2 keer een 50 m wedstrijd naar keuze. De zes zwemmers met de meeste punten in elke leeftijdscategorie zwemmen dan de finale, de 200 m wisselslag.

Bij de dames 13-14 jaar zwom Eline de finale en werd als 2e jaars verdienstelijk 6e. Bij de dames 15-16 jaar hadden we zelfs 3 finalisten : Cato werd knap 5e, Dauwe wist haar net voor te blijven en werd 4e en Silke C. verdedigde zich goed en behaalde knap ZILVER ! Ook bij de 17 jaar en ouder nog 2 finalisten : Elena werd hier 5e en Jolien 6e.

Bij de heren dan. Dante zwom de finale bij de 11-12 jarigen en zwom met heel veel voorsprong naar het GOUD! Bij de 13-14 jarigen deed broer Matteo natuurlijk hetzelfde en zwom ook naar het GOUD (sterk als 2e jaars). Renzo zwom ook de finale en behaalde een zeer sterke 5e plaats. Bij de 15-16 jarigen, tenslotte, hadden we twee ZCK zwemmers : Jari werd verdienstelijk derde en behaalde zo BRONS en Senne werd in een sterke tijd 5e!

Daarna hadden we nog onze geweldig spannende Australische aflossing. Ook dit jaar weer heel veel ambiance en sterke ploegen. Zowel onze damesploeg (Silke C., Dauwe, Elena en Laetitia) als onze herenploeg (Thomas, Matteo VDB, Jari en Floriaan) zwommen de ziel uit hun lijf en werden op slechts enkele honderdste knap tweede na toch wel een zeer spannende strijd. Ook onze tweede jongensploeg (Fausto, Matteo DV, Senne DB en Bryan) deden het nog beter dan gedacht. Zij vielen net naast het podium maar werden met deze jonge ploeg toch wel heel knap 4e. Echt knap ZCK zwemmers.

Tot slot nog enkele bijzondere prestaties :

Senne DB zwom een nieuw CLUBRECORD op de 50 m schoolslag bij de 15 jarigen in een tijd van 33.48Matteo DV behaalde een CLUBRECORD op de 200 m wisselslag bij de 13 jarigen. Zijn tijd was 2.27.43.  Jari voelde blijkbaar goede kriebels want hij zwom niet meer dan 4 CLUBRECORDS bij de 15 jarigen : 26.12 op de 50 m vrije slag, 27.96 op de 50 m vlinderslag, 1.04.01 op de 100 m wisselslag en 2.20.37 op de 200 m wisselslag. Sterk Jari !

Bedankt zwemmers, supporters, trainers, ouders, bestuur, sympathisanten,… voor een meer dan geslaagde FERYN SPRINT CUP 2018 !!!

 

 

Sponsors
Facebook