Zaterdag 1 juli 2017 : D-day: El topo de ZCK!

Zaventem 9u30. Iedereen op tijd aanwezig, of toch bijna. Nog even een groepsfoto voor we vertrekken (handig: dan kunnen wij ter plaatse nakijken wie we verloren zijn als we iemand mankeren…), dan nog even een obligate knuffel voor de thuisblijvers, hier en daar een traan, maar die waren al snel verdwenen.

#TeamZCK is vertrokken. Vlot ingecheckt (dank u, Tania). Daarna werd onze telslang geïnstalleerd: een vernuftig systeem om vlot te tellen met hoeveel we zijn. Even oefenen en we kunnen verder.. Bij de douane hadden er enkelen “prijs” maar mits wat omkoopwerk van de trainers mocht uiteindelijk toch iedereen verder.

Even een “kleine” toiletpauze, onze collega’s van BEST kruisen, en daarna “snel” iets gaan kopen in de winkeltjes, en dan konden we richting gate A33 waar de vlucht vertrok richting… Nice. Andere gate dan? Nee, eventjes wachten. beetje vertraging. Iets later dan gepland mochten we dan toch ons vliegtuig op. Nadat Suzanne als een ware Ryanair medewerkster alle passagiers, ongeacht hun kleur trui, een plaats had toegewezen in het vliegtuig en nadat ze eveneens de veiligheidsinstructies meegedeeld had, konden we met een uurtje vertraging de lucht in.

Een vlotte vlucht van 1u45 later, konden we voet aan land zetten in Palma de Mallorca. Bagage verzamelen en richting bus. “Wanneer weten we de kamerindeling?…” OK, nu is het zover.

De 28 zwemmers wisten het nog niet, uitgezonderd 3 onder hen, maar dit seizoen staat onze zwemstage in het kader van “De Mol”. De groep moet een mysterie oplossen: wie heeft de ZCK vlag gestolen? Dit mysterie kunnen ze oplossen door tips te verzamelen gedurende de stage. De 3 uitverkoren mollen zullen dit echter proberen voorkomen. Als de mollen woord gehouden hebben, zijn ook de ouders niet op de hoogte dus kunnen jullie in spanning alles meevolgen. Wie toch een mol “kent”, gelieve het elkaar niet te vertellen zodat het spannend blijft. En gelieve het zeker niet op facebook te melden want de zwemmers kunnen meelezen.
Als op het einde van de stage het mysterie opgelost is of als de mollen ontmaskerd zijn, heeft de groep gewonnen en trakteren de trainers hen op frietjes na de kampioenschappen. De mollen mogen mee maar moeten zelf betalen. Als het mysterie niet opgelost geraakt en de mollen niet alle drie ontmaskerd worden, dan winnen de mollen en worden hun frietjes door de trainers betaald. De inzet is dus enorm!

Op de bus alvast groepsopdracht 1: het ontcijferen van de kamerindeling. De groep krijgt de kamerindeling aan de hand van tijden. Aan de hand van deze tijden kunnen ze te weten komen wie in welke kamer ligt. Hoe sneller dit gebeurt, hoe meer tips de groep verdient om het mysterie op te lossen. Er is maar 1 antwoordblad waar enkel Ella mag op schrijven. De enige die tegen Ella mag spreken is Dauwe. Er zijn 5 opgavebladen. De enige die deze mogen vasthouden zijn Noah, Uwe, Merel, Thomas en Dante. 8 kamers van de 11 werden juist ingeschat. Vooral bij de tijden van de trainsters gingen de zwemmers de mist in. Of was het bewust sabotagewerk? In elk geval van de 5 te verdienen tips werden er slechts 2 verdiend. De verdenkingen vliegen alle kanten uit.

Eens aangekomen in het hotel, kreeg iedereen zijn juiste kamernummer. Snel alle bagage op de kamer droppen dan richting zwembad voor een korte verkenningstraining. Het water bleek zouter dan gedacht, het bleek ook kouder dan gedacht.

Dan weer naar ons hotel voor ons eerste avondmaal: frietjes, taart, ijs…. lieten we aan de kant liggen, maar al de groenten, kip, rijst en pasta gingen bij alle zwemmers heel vlot naar binnen. En dan nadat de gsm’s verzameld waren, kon iedereen naar dromenland. In sommige kamers moest er duidelijk nog wat bijgepraat worden, maar na verloop van tijd was het stil… en konden uw nederige dienaars eindelijk beginnen met het schrijven van dit verslag…