Zoals de traditie het wil, trekken onze ZCK zwemmers op de laatste zondag van de kerstvakantie naar de Antwerpse Wezenberg om deel te nemen aan de Wisselsprintcriterium Frank Pepermans.

Het principe van deze wedstrijd is simpel : elke zwemmer zwemt de 4 zwemslagen (50 m of 100m). De FINA punten van elke zwemmer worden opgeteld en de eerste acht in elke leeftijdscategorie mogen de finale zwemmen (de 200 m wisselslag).

In Antwerpen weten ze ondertussen wie ZCK is. Niet minder dan 8 van onze zwemmers zwommen zich naar de finale. Bij de 11-12 jarigen meisjes waren dit Eline, Lotte en Tessa. Eline behaalde in deze finale zeer knap het BRONS. Lotte en Tessa zwommen zich zeer verdienstelijk naar een knappe 7e en 8e plaats. Zeer sterk dames ! Bij de 11-12 jarigen jongens hadden we twee zwemmers : Matteo en Finn verdedigde hier de ZCK kleuren. Na een zeer spannende wedstrijd zwom Matteo zich naar het ZILVER. Met zijn tijd van 2.44.42 behaalde hij zijn eerste A-tijd van dit nieuwe jaar. Finn zwom ook een knappe wedstrijd en eindigde 8e. Knap mannen !

Bij de 13-14 jarigen meisjes stond Dauwe in de finale. Klein beetje ziek behaalde ze hier toch nog een zeer mooie 6e plaats. Knap Dauwe ! Bij de jongens waren het Jari en Fausto die optraden voor ZCK. Jari eindigde in deze finale zeer knap 4e en Fausto 8e. Beiden behaalden op deze 200 m wisselslag hun A-tijd (Jari : 2.30.37 en Fausto 2.38.44). Sterk jongens !

En dan kwamen de gemengde aflossingen nog …

Zowel in de leeftijdscategorie 11-12 jarigen als de categorie 13-14 jarigen zwommen onze ZCK-ers met grote voorsprong naar het GOUD! Brabo kon alleen maar toekijken.

Lotte, Matteo, Eline en Finn zwommen bovendien met een tijd van 2.26.95 een nieuw CLUBRECORD op deze 4 x50  wisselslag gemengd. Zeer straf !

Bij de 13-14 jarigen waren het Silke, Fausto, Jari en Dauwe die het GOUD veroverden!

Nog enkele individuele beste prestaties :

Jari behaalde op de 100 m vlinderslag met een tijd van 1.05.35 zijn eerste A-tijd en jonge Haai. Ook op de 100 m vrije slag behaalde een A-tijd (59.75).Proficiat Jari!

Renzo zwom op de 50 m rugslag zijn eerste jonge Haai van dit jaar. Proficiat Renzo !

Ook nog vermelden dat onze eendjes zeer sterk presteerden. Hoewel zijn niet konden deelnemen aan de finales behaalden Ella DM een zeer knappe 3e plaats in de totaaluitslag. Ook Silke DK deed het uitstekend en zwom naar een 8e plaats in de totaaluitslag.

Zeer sterk begin van dit nieuwe jaar…