Het Belgisch Kampioenschap zwemmen voor de categorie 15-16jarige en 17-18jarige vond dit jaar plaats te Antwerpen. ZCK was aanwezig met 7 zwemmers: Maes Rosanne, Lemaire Femke, Henderickx Viktor, Duhamel Louis, Lemaire Arne en Hansenne Nona. Duhamel Thibault, eveneens aanwezig op het BK cat II 2016 te Antwerpen, vervolledigde de gemengde aflossingsploeg met Hansenne Nona, Maes Rosanne en Henderickx Viktor bij de 15-16jarige op de 4x100vs en 4x100wi.

Er werden 16 besttijden gezwommen op 23 individuele starten, samen goed voor een tijdsverbetering van 13seconden. Henderickx Viktor en Hansenne Nona wisten elk liefst 5 besttijden neer te zetten. Maes Rosanne wist 4 besttijden neer te zetten en Lemaire Femke zwom eveneens 2 persoonlijke records.

Hansenne Nona behaalde, als jongste van haar leeftijdscategorie, goud op de 100m rugslag met een voorsprong van maar liefst 2seconden, Proficiat Nona! Daarnaast behaalde Nona eveneens 2 zilveren medailles op de 50m rugslag en 200m rugslag. Knappe prestatie!

Verder wist ZCK nog 3 top 10 plaatsen in de wacht te slepen. Maes Rosanne werd zesde op zowel de 100m vlinderslag als de 50m vlinderslag, waarbij ze respectievelijk slechts 1 en 2 zwemmers van haar geboortejaar voor haar laat. Even meegeven dat Rosanne met haar nieuwe besttijd op de 50m vlinderslag slechts 64honderste verwijderd zat van een eerste plaats! Mooi werk geleverd Rosanne! Duhamel Louis behaalde een gedeelde 8ste plaats op de 50m vlinderslag. Knap werk geleverd ZCK, jullie trainers mogen fier op jullie zijn!